Välkommen till Aurora Mountain Lodge i Lannavaara

lanavaara_fyrabilder

Vi riktar blickarna österut mot Aurora Mountain Lodge i Lannavaara. I december skedde invigningen och vintern 2017 blir anläggningens första säsong. Swedish Lapland har därmed ytterligare ett högklassigt naturnära boende som också erbjuder arktiska natur- och kulturupplevelser.

GJR_2708-GraemeRichardson

Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson lämnar över blommor till Jenny och Johan under invigningen.

Bakom satsningen står grundarna till Explore The North, Johan Väisänen och Sara Ljungren. Johan och Sara driver sedan tio år tillbaka det framgångsrika turistföretaget Explore The North i Kangos. Paret letade en ny plats att utveckla ytterligare en verksamhet på, eftersom beläggningen på anläggningen i Kangos stadigt hållit sig hög. I Lannavaara hittade man Guldgrävarens bar och hantverkshus. Där har man nu skapat Aurora Moutain Lodge i samarbete med Jenny Söderström som driver stensliperi och utbildningsföretaget Kristallen AB.

GJR_2659-GraemeRichardson

Lannavaara är en by på gränsen mellan skogslandet och fjällvärlden, under vintern insvept i fjäderlätt snö, bitande kyla och ljudet från entusiastiska huskys.

GJR_2728-GraemeRichardson

 

GJR_2723-GraemeRichardson

Besökarna kommer hit för att ta del av platsen och lära sig om vårt sätt att leva. Den höga standarden på boendet, inramat av platsens kultur och natur tillsammans med aktiviteter som hundspannsturer, ridning, slädturer efter ren, skoterturer och snösko vandringar genom snötäckta landskap toppat med chansen att se norrskenet dansa över Kourmakka – har med andra ord en stor efterfrågan på den internationella resemarknaden.

– Johan och Sara har återigen överträffat sig själva! Den här satsningen visar vilka skickliga och strategiska besöksnäringsentreprenörer de är, säger Graeme Richardson marknadsansvarig på Swedish Lapland Visitors Board

20 personer har anställts med sex olika nationaliteter. För Lannavaara innebär Aurora Moutain Lodge inte bara ett välkommet tillskott på arbetstillfällen utan också att byn nu har fått ett året-runt öppen restaurang. När Johan och Sara utvecklar sin verksamhet sker det med utgångspunkt från bygden. Ett sätt att visa hänsyn till platsen de verkar på är att handla råvaror och tjänster så lokalt som möjligt. Ett annat sätt är genom att låta dörren stå öppen här är grannarna alltid välkomna – så passa på att titta in nästa gång du har vägarna förbi!

lanavaara_boende_fyrabilder

Alla bilder: Graeme Richardson