Fyra destinationer producerar besöksguider i samarbetsprojekt

bild 2

Inför sommaren genomfördes ett pilotprojekt med lokala besöksguider i gemensam idé och form för destinationen Swedish Lapland. Då var medverkande destinationsorganisationer Visit Luleå och Heart of Lapland (Kalix, Pajala, Överkalix, Övertorneå, Haparanda).

Inför vintersäsongen så produceras inte mindre än fyra lokala guider enligt samma recept där format och grafiska riktlinjer är gemensamma, och innehållet är utvecklat utifrån respektive plats unika egenskaper. Det är ett samarbetsprojekt där de lokala destinationerna arbetar tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board som står bakom grafisk form och kvalitetssäkring av hela destinationens varumärke. Innehållet lyfter fram destinationernas särdrag på ett inspirerande sätt samtidigt som man tipsar direkt om köpbara produkter hos entreprenörerna.

Projektet är ett sätt att tydliggöra destinationsvarumärket, göra det lättare för besökare att se att de lokala destinationerna tillhör en och samma familj samt att nyttja våra gemensamma resurser på ett smartare sätt.

Ta en titt på: Heart of Lapland, Gellivare Lapland, Visit Luleå och Kiruna Lapland.

Kalix, Pajala, Överkalix, Övertorneå, Haparanda

Gällivare

Kiruna

Luleå