Organisationsförändringar

graeme_webb

Graeme Richardson kommer att avsluta sin anställning på Swedish Lapland Visitors Board för att gå vidare och starta eget företag inom konsultverksamhet med fokus på besöksnäringen i Swedish Lapland. I april kommer Graeme lämna över marknadsansvaret till Johanna Ögren som idag är kommunikationsansvarig vid Swedish Lapland Visitors Board.

– Graemes insats har haft en enorm betydelse för företagens ökade exportmognad och för destinationen Swedish Laplands utveckling på internationell marknad. Han har också varit en viktig spelare i att bygga den regionala formeringen tillsammans med våra lokala destinationer. Som arbetskamrat har hans stora driv och entusiasm verkligen smittat av sig på oss övriga och Graeme kommer att vara saknad i Swedish Lapland-teamet. Därför är jag också väldigt glad över att han fortsätter arbeta inom näringen, säger Erika Mattsson vd för Swedish Lapland Visitors Board.

– I samband med detta kommer Johanna Ögren att ta över rollen som marknadsansvarig. Med Johannas kompetens inom besöksnäring, både mot internationellt återförsäljarled och inom marknadskommunikation kommer vi fortsätta arbetet som SLVB driver. I arbetet framåt kommer digitaliseringen nu få ett ännu större fokus, säger Erika.

Regionens besöksnäring kommer som tur är även fortsatt att kunna dra nytta av Graemes långa erfarenhet och stora kompetens. Under våren kommer Graeme att arbeta som konsult inom näringen – med uppdrag direkt kopplat till lokala besöksnäringsföretag och Incoming byråer. Genom företaget kommer det även vara möjligt för lokala och regionala besöksnäringsföreträdare att köpa in Graemes kompetens. Den nya arbetssituationen kommer för Graeme innebära mer tid för familjen, färre resdagar och större flexibilitet.

– Efter fyra fantastiska år avslutar jag min anställning vid Swedish Lapland Visitors Board. Det här är inte ett beslut som varit lätt att fatta eftersom jag känner mig starkt känslomässigt knuten vid organisationen. Under åren har lärt mig så oerhört mycket av och haft så roligt tillsammans med mina kollegor och regionens företag. Den nya rollen gör det möjligt för mig att fokusera direkt på tillväxt i regionens besöksnäringsföretag samtidigt som jag kan se till att sonen kommer till ishockeyträningen i tid, avslutar Graeme.