Ledigt jobb: Internkommunikatör

internkommunikator2017
Regionens besöksnäring står inför fantastiska utvecklingsmöjligheter. Destinationen Swedish Lapland, har med sin subarktiska natur och kultur, en världsunik position, att synliggöra och nyttja för utveckling av befintliga och nya företag och nya jobb. Denna resa gör vi tillsammans med exportsatsande SMF (små och medelstora företag), lokala destinationsorganisationer, kommuner och regionala finansiärer där den regionala organisationen Swedish Lapland Visitors Board (SLVB) står för processledning, koordinering och samordning för olika regionala utvecklingsprojekt.

Under tiden som vår ordinarie internkommunikatör är föräldraledig söker vi en vikarie för perioden 2017-11-06 – 2018-09-30.

För oss är det viktigt att du förstår olika digitala verktyg och kanaler och kan arbeta självständigt med att skapa innehåll i för webb, nyhetsbrev och sociala kanaler. Du kommer kommunicera internt med projektmedarbetare i hela Swedish Lapland samt externt riktat mot besöksnäringsföretag, finansiärer och samarbetspartners i regionen.

Du kommer att…

  • ansvara för framtagande av och operativt genomförande av kommunikationsaktiviteter via intranät, nyhetsbrev, swedishlaplandvisitorsboard.com etc
  • ta fram kanalstrategi för både digitala och analoga kommunikationsaktiviteter
  • producera möten, seminarier och reigonala event/konferenser
  •  skriva, fota/filma artiklar för publicering i utvalda kanaler
  • framställa arbetsmaterial och sammanställningar kopplat till projektresultat
  • sprida pressreleaser och följa upp räckvidd och resultat
  • arbeta nära vd:n och stötta i operativa frågor – allt från att sammankalla till möten till omvärldsbevakning
  •  jobba i projektform med tillhörande rapportering rörande uppföljning och resultat

Vi ser att du har lämplig erfarenhet och kunskap för dessa arbetsuppgifter.

Delar av vår verksamhet är finansierad via Region Norrbotten och delar via projektmedel såsom EUs strukturfonder och Interreg. Just nu driver vi Sveriges största turistiska projekt med stöd av EU:s regionala utvecklingsfond, ett projekt som vi ansöker om att få fortsätta driva i tre år till med start 1 januari 2018. För att säkerställa spridning av projektets aktiviteter och resultat kommer en kommunikatör att kopplas till projektet. I din tjänst kommer du även att vara internkommunikatör för Swedish Lapland Visitors Board.

Tjänsten är ett vikariat om 100 % under perioden 2017-10-23 till 2018-09-30

Ansökan:
CV och personligt brev skickar du till vd Erika Mattsson, erika.mattsson@swedishlapland.com senast 29 september 2017. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Placeringsort: Inom destinationen Swedish Lapland (Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Arjeplog, Arvidsjaur, Pajala, Övertorneå, Överkalix, Kalix, Haparanda, Luleå, Boden, Piteå, Älvsbyn, Skellefteå och Sorsele)Övriga medarbetare i verkar idag från Kiruna, Kalix, Luleå, Hamburg och Sorsele.