Bodenföretaget HIDE & SEE nominerade till Stora Turismpriset 2018

Mikael Suorra ute på älglock

Redan som åttaåring lärde sig Mikael Suorra att locka på vilda djur. Ett brinnande intresse för naturen och samspelet med djuren gjorde att djurkonversationerna under tiden breddades från järpe till räv, orre, rådjur, örn, älg och björn. Idag driver han och sambon Anna företaget Hide & See som erbjuder en unik närkontakt med de vilda djuren.

– Det är oerhört hedrande att bli nominerad av branschen i en region där det finns så många fantastiska företag. Det är också väldigt roligt att även små företag kan synas bland de stora uvarna – tillsammans kan vi hjälpas åt och erbjuda helt unika upplevelser i Swedish Lapland. Min vision är att naturen ska vara tillgänglig för alla och den här utmärkelsen stärker känslan att vi är på rätt spår, säger Mikael Suorra, grundare och ägare av Hide & See.

En arbetsplatsolycka var startskottet till Hide & See
Mikael, som har samiskt påbrå och utbildad vilt- fiske- och naturvårdare, vill göra naturupplevelserna tillgängliga för alla. Det var under rehabiliteringen efter en arbetsplatsolycka som tankarna startade på allvar att erbjuda unika naturupplevelser för de som har någon slags funktionsnedsättning, där man kan känna sig fri att delta helt naturligt på samma villkor som alla andra.

– Hide & See har verkligen lyckats med sitt arbete att skapa förutsättningar för tillgänglighet så att alla kan ta del av naturen, oavsett hinder. En målgrupp som vill upptäcka och ta del av naturen precis som alla andra, säger Petronella Modin, tf VD för Swedish Lapland Visitors Board.

Från ”Gömslet” möter man de vilda djuren
Idag erbjuder Mikael och hans sambo Anna resepaket och närproducerad mat med aktiviteter som björnlock, älgsafari, örnskådning, m.m. Till ett varmt och tryggt gömsle i Swedish Laplands skogsland i Nedre Svartlå kommer turister från hela världen för att möta de vilda djuren på nära håll. I Gömslet sitter man bekvämt i höj- och sänkbara stolar med fotstöd där varje gäst har varsitt fotobord, fönster och fotoglugg, toalett och bäddade sängar om man behöver vila.

  

Bistår filmbranschen
Hide & See hjälper även till då filmbranschen hör av sig och behöver hjälp med att hitta de rätta filmmiljöerna från skog och mark samt att locka fram älg, björn, räv, örn m.m. som behövs till olika filmsekvenser.

Vinnaren av det stora Turismpriset 2018 koras den 6 december på At Six, Brunkebergs Torg i Stockholm, i samband SKL:s nationella konferens Besöksnäringen på agendan

För mer info:
Ann-Helen Rönnberg, Swedish Lapland Visitors Board, 070-205 03 01