Academy of Swedish Lapland 2019

Välkommen till Academy of Swedish Lapland 2019 – två innehållsrika dagar med fokus på hållbarhet och framtidens besöksnäring. Det blir dagar med värdefullt nätverkande, ny kunskap, intressanta föreläsningar och inspiration. Och självklart prisutdelning av utmärkelserna: The Awards of Swedish Lapland.

Logi
Nytt för i år är att boende i enkelrum på Hotell Storforsen inkl frukost ingår i deltagaravgiften. 

Anmälan
Deltagaravgift: 2.295 kr exkl moms/person. I deltagaravgiften ingår boende i enkelrum, frukost, konferensprogram, fika, lunch, 3-rätters supémiddag.

Gör din anmälan här.

Antalet platser är begränsat, så gör din anmälan redan idag. Anmälan stänger 29 april 2019. Vid sena avbokningar som görs efter 30 april debiteras 75% av deltagaravgiften. Avbokningar som görs senare än 8 maj debiteras 100% av deltagaravgiften.

Supémeny:
Förrätt: Norrländsk Tapasplanka med ren, älg, ost, löjrom, hembakt fröknäcke.
Varmrätt: Renkalvsinnanlår med messmörsgräddsås, morotspuré, hemrökt sidfläsk, smörstekt skogssvamp och pommes Anna.
Efterrätt: Chokladpastej med hjortroncoulis, färska bär och åkerbärsglass på krossade drömmar.

 

Program Academy of Swedish Lapland 2019

Föreläsare

Chris Doyle, Executive Director Europe, Adventure Travel Trade Association
Sedan 2004 har Chris spelat en nyckelroll i den strategiska inriktningen och utvecklingen av Adventure Travel Trade Association som finns i 90 länder världen över. Förutom att fungera som European Editor for AdventureTravelNews™, den ledande digitala tidskriften för Adventure Travel Trade, övervakar Chris ATTAs utveckling och insatser i hela Europa. På Academyn kommer Chris att dela med sig av de trender han ser inför framtiden och hur vi kan tänka hållbart ur ett marknadsperspektiv.  

Emelie Persson Lindqvist, Hållbarhetschef, Sweco
Emelie är en inspirerande hållbarhetsspecialist med en bakgrund i mode- och kommunikationsbranschen. Idag är hon hållbarhetschef på Swecos Industri & Energisegment. På ett upplyftande och begripligt sätt har Emelie lett hållbarhetsarbete för både skolelever som regeringskansliet. Under Academyn kommer hon att presentera hållbarhet och vi kommer tillsammans att bena ut vad en hållbar utveckling innebär för dig som entreprenör i Swedish Lapland. Vad kan vi göra tillsammans och vad ska vår riktning mot 2030 vara?

Maria Niemi, Grundare och kommunikationsstrateg, Hyvää Kommunikation
Maria är kommunikationsstrateg och föreläsare – specialiserad på normkreativ kommunikation. Kort sagt, hur du pratar med fler än de som redan nås av allt. Genom att kommunicera inkluderande stärker du varumärket, bygger förtroende och gör verksamheten relevant för framtiden. Maria lär oss att kommunicera inkluderande – med alla, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning och funktionsvariation.

 

Rachel Rau, Projektledare, Visit Sweden
Rachel är projektledare på Visit Sweden för Knowledge Transfer Initiative & Food Travel. Hon kommer att bjuda på en föreläsning om vikten av att kommunicera hållbarhet samt ge oss konkreta tips för hur man kommer igång. Visit Sweden har just tagit fram en onlineutbildning inom hållbarhetskommunikation för måltidsprogrammet.

Caroline Strindmar, Hållbarhetsstrateg, Visita
Caroline Strindmar jobbar som hållbarhetsstrateg på Visita och är miljövetare i grunden. Hon har en gedigen erfarenhet av både praktiskt och strategiskt hållbarhetsarbete i besöksnäringen som tidigare hållbarhetschef på Yasuragi och hållbarhetsprojektledare på Nordic Choice Hotels. Hon har blivit utsedd till en av Sveriges 33 hållbarhetstalanger under 33, var finalist till Sveriges bästa hållbarhetschef samt Årets Branschstjärna. På Visita ansvarar hon för att vidareutveckla hållbarhetsområdet på bred front och ska i största möjliga mån uppmana, uppmuntra och underlätta för besöksnäringen att bli så hållbar som möjligt. Under Academyn kommer Caroline och Rachel att berätta mer om hållbarhetskommunikation inom måltidsturism.

Julia Lindeborg

Julia Lindeborg, Lindeborgs Eco Retreat
Var själv förändringen du vill se i världen. Med den övertygelsen byggde Julia och hennes man Carl en ekologisk kretsloppsgård – ett nytänkande jordbruk, grönsaksodlingar, biodling, lieängar, biokolproduktion och ett biologiskt vattenreningssystem som skapar ett så livskraftigt och hälsosamt system för liv i alla dess former – med visionen att bli ett av världens främsta ekohotell. Lindeborgs Eco Retreat prisades 2017 av Nyköpings kommun som ”Innovatör inom turismnäringen 2017”

Julia kommer att berätta om deras hållbarhetsresa från hektiskt storstadsliv till hur man lär sig driva ett eco retreat, hur man paketerar och prissätter connect-to-natureprodukter samt om deras matkoncept med närproducerade produkter och smakupplevelser.


Moderator: Andreas Lind


The Award of Swedish Lapland
Ta chansen att nominera en person eller företag som du anser bidragit extra mycket till besöksnäringen i Swedish Lapland under det gångna året.

Nominera i någon av de fyra kategorierna i Award of Swedish Lapland här, sista dag för att nominera är 15 april!

Mejla ditt nomineringsförslag till info@swedishlapland.com