Swedish Lapand Visitors Board logotyp Europeiska unionen logotyp
English flagEng

Fotograf: FishYourDreams, Hooké

Nyheter 10 maj, 2021

FishYourDream och Lapland Guesthouse etablerar ny gemensam fiskeverksamhet i Kangos

Nu nylanseras klassiska Camp Onka längs Lainioälven. Bakom initiativet finns FishYourDream i ett samarbete med Lapland Guesthouse i Kangos. De kommer tillsammans erbjuda bra flugfiskeupplevelser, mat och naturnära boende till en tydligt nischad och attraktiv målgrupp. Satsningen skapar nya möjligheter för jobb och lokala intäkter i Pajala.

FishYourDream AB är ett fisketurismföretag med hållbarhetsfokus som driver två anläggningar i destinationen Swedish Lapland där fisket är den dominerande reseanledningen, i Tjuonajokk vid Kaitumälven samt i Ammarnäs. Här njuter gäster från hela världen av bra flugfiskeupplevelser, mat och naturnära boende.

Nu, 15 år efter starten så tar FishYourDream nästa steg och lägger till Östersjölaxen som ny fiskeprodukt och med den även en ny målgrupp. Genom ett samarbete med Lapland Guesthouse i Kangos möjliggörs en nylansering av klassiska Camp Onka, en 9,5 km lång privatägd sträcka i Lainio älv, som är en av de mest produktiva laxälvarna i Sverige.

– Att välrenommerade Fish Your Dreams etablerar sig i Pajala och Kangos tillsammans med Lapland Guesthouse är riktigt spännande och skapar nya möjligheter för nya jobb och lokala intäkter i Pajala. Produkten blir en attraktiv konkurrent till välkända norska och isländska alternativ och kan bidra till destinationens växande internationella rykte som fiskedestination, säger Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board och fortsätter.
– Det känns tryggt att den lokala förankringen blir stark och jag är säker på att detta samarbete kommer bidra till den lokala utvecklingen och skapa mervärden för såväl invånare som internationella fiskegäster.

Per Jobs, ägare och grundare av Fish Your Dreams har i flera år letat efter en möjlighet att lägga till den baltiska laxen till sitt utbud.
– Nu har möjligheten uppenbarat sig och vi kan, som vanligt med så mycket hållbarhet i konceptet som möjligt, äntligen erbjuda en upplevelse för laxfiskare som vill ha helheten.

Guider, fiskekunnande, marknadsföring och bokning levereras av Fish Your Dream och måltider, boende och värdskap levereras av Johan och Eva Stenevad på Lapland Guesthouse.

– Östersjölaxen är lite hemlig, den är inte så känd internationellt som Atlantlaxen eller Stillahavslaxen, men den är ju en precis lika häftig fisk att fånga. För en europeisk marknad som kanske tittat mest på Norge och Island hittills, kommer vi erbjuda ett riktigt starkt alternativ, säger Per Jobs.

Johan Stenevad från Lapland Guesthouse ser fram mot att få en ny samarbetspartner.
– Vi hälsar gänget på Fish Your Dream och Per Jobs varmt välkommen till Kangos och Pajala. Vi ser en stor potential i hans kunskap och nätverk när det gäller fiske i norra Sverige. Vi är helt säker på att det kommer att ta laxfisket i Lainioälven och Camp Onka till en ny nivå som gynnar oss och alla i bygden. Nu ser vi fram emot en fin fiskesäsong sommaren 2021.

Lyssna till Per Jobs som berättare mer här: https://www.youtube.com/watch?v=Aq-f9TAKpe8

Kontakta per@fishyourdream.com för mer information och läs mer på www.fishyourdream.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.