Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter, Pressmeddelanden 18 juni, 2019

Fortsatt uppåt för holländsk chartersatsning till Skellefteå

Onsdagen den 19 juni anländer säsongens första sommarcharterflyg från Holland till Skellefteå Airport. Chartern drivs av den holländska turoperatören Voigt Travel med avresa från Rotterdam till Skellefteå i en triangulering med finska Rovaniemi. Detta är den första ankomsten av en 12 veckor lång charterperiod.

Chartersatsningen är nu inne på år två och antalet bokningar har ökat markant sedan föregående sommar. Redan innan flygstart är nästan två tredjedelar av platserna bokade.

Bo Wikström, marknadsansvarig vid Visit Skellefteå menar att Voigt Travels sätt att arbeta långsiktigt tillsammans med mottagardestinationer innebär ett viktigt steg för besöksnäringen i hela regionen.

– Vi är alla en liten del av gästens totala upplevelse och måste därför fortsätta att utveckla samarbetet mellan destinationer och företag, säger Bo.

Beläggningsgraden innan start ligger 23 procentenheter högre än den slutliga beläggningen från sommaren 2018.

– Förra årets kännedomsbearbetning har gett resultat och vi har inför sommaren fokuserat på mer säljdrivande aktiviteter i nära samarbete med Voigt. Det känns bra att få ett kvitto på att våra insatser ger bokningar på både kort och lång sikt, säger Johanna Ögren, marknadschef på Swedish Lapland Visitors Board.

Satsningen är ett gemensamt arbete mellan Voigt Travel, Visit Sweden, de två regionala turismföreträdarna Region Västerbotten Turism och Swedish Lapland Visitors Board samt de lokala destinationerna inom dessa båda regioner. Skellefteå, i egenskap av landningsdestination har haft en nyckelroll i detta samarbete.

– För oss är tillgänglighet en avgörande faktor så vi fortsätter att satsa på direktcharter från Europa till Västerbotten för att locka utländska gäster. Vi behöver bli nåbara på ett enkelt sätt av en marknad som är nyfiken på Västerbotten och Swedish Laplands natur, kultur och livsstil, säger Annika Sandström, länsturistchef för Region Västerbotten Turism.

Voigt Travel Hollandsbaserade turoperatören Voigt Travel har världens största charterprogram mot skandinavisk marknad med över 30 års erfarenhet från norra Skandinavien, varav över 15 år med eget charterflyg. Charterresorna innebär paketerade upplevelser som riktar sig mot privatresemarknaden i Holland och Belgien.

För mer info:
Johanna Ögren, Swedish Lapland Visitors Board – 070-373 18 89
Andrew Sutherland, Visit Västerbotten – 070-570 57 35
Bo Wikström, Visit Skellefteå – 070-597 73 31

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.