Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Naturturismföretagen. Lennart Pittja, Sápmi Nature Camp. Vinnare i kategorin Ekoturism.

Nyheter 15 februari, 2019

Grand Travel Awards ekoturismpris 2019 till företag i Swedish Lapland

Lennart Pittja från Sápmi Nature Camp kammade hem utmärkelsen Grand Travel Awards Ekoturismpris som delades ut igår på Grand Hotel i Stockholm på självaste alla hjärtans dag!

Lennart, som jobbat med samisk turism i över 20 år, har varit en föregångare både som entreprenör och som utvecklare av samisk turism säger på Naturturismföretagens sida:

– Sapmi Nature står för småskalig, hänsynstagande och informativ turism. Ett exempel på hållbar besöksnäringsverksamhet som inte förstör de resurser verksamheten nyttjar eller stör livet i norr. Det som ekoturism handlar om.

Att platsen, upplevelsen och konceptet är rätt har Lennart Pittja på relativt kort tid fått många bevis för. Bland annat fanns Sápmi Nature Camp med på National Geographic’s lista över världens 21 bästa ekolodger.

En internationell exponering som ger hela områdets besöksnäring en skjuts och som hjälpt många långväga besökare att hitta till Sápmi och Laponia i Sveriges arktiska destination, Swedish Lapland.

Vi på Swedish Lapland Visitors Board säger stort grattis! Vi är så glada att ni sätter svensk hållbar naturturism på världskartan!

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.