Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 13 juni, 2019

Hundratals resespecialister från hela världen kommer för att uppleva Sveriges natur

Nu är det klart vilka hållbara naturupplevelser som ska ge ett smakprov på svensk natur och livsstil när över 700 internationella researrangörer, medier och andra reseproffs kommer till Sverige i september för att besöka världskongressen Adventure Travel World Summit (ATWS) i Göteborg.

Dagarna före kongressen väntar utvalda resepaket över hela Sverige på ett hundratal av kongressdeltagarna som vill testa upplevelserna och lära känna landet mera. De totalt mer än tjugo visningsresorna till elva regioner i Sverige ska ge idéer till nya hållbara produkter hos researrangörer och till berättelser i redaktionella medier, i sociala medier och på bloggar.

Deltagarna kan bland annat välja kulinarisk kajakpaddling i Östergötland, samisk visdom på en fjällgård i Vindelfjällen, en stilla flottfärd på Klarälven, vandring bara för tjejer i världsarvet Laponia, cykling på en havs- och skogsdoftande Kattegattled, spaning på varg, älg och bäver i Västmanland och glamping, lyxcamping, längst ut i Stockholms skärgård.

Att visa upp Sveriges naturnära livsstil för inflytelserika researrangörer, medier och influerare inom naturresor skapar ökad synlighet internationellt och fler affärer för de lokala turistföretagen. Att spendera tid i naturen ligger också väl i tiden för allt fler resenärer liksom hållbar turism, vilket är ett tydligt fokus för kongressen och Adventure Travel Trade Adventure (ATTA) som organisation.

De tre utvalda resepaketen, ”Pre Summit Adventures” i Swedish Lapland kan du ta del av här

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.