Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
BCD, Nyheter 28 januari, 2022

Malin Jonsson förstärker BCD som projektkoordinator

Projektet BCD, Business Capacity Development in Swedish Lapland, får förstärkning. Under BCD:s sista och viktiga projektår ska Malin Jonsson vidareutveckla arbetsprocesser som projektkoordinator. Hon kommer närmast från Boden Turism där hon varit marknadskommunikatör och lokal medarbetare i BCD.

Hej Malin! Vem är du?

– En vardagsälskande norrbottning som gillar konstraster. Gjorde ett gästspel i Jämtland under några år för studier och senare jobb. Dock blev min hemlängtan för stor, så det var inte annat än att återvända. I Boden trivs jag och min familj som fisken i vattnet och älgen i skogen. Vi njuter gärna av härliga dagar i naturen oavsett om det är i skogen, på fjället eller vattnet samtidigt som vi uppskattar en mysig stadstur med en avslutande middag på någon trevlig restaurang. 

Vad kommer du att göra på Swedish Lapland Visitors Board?

– I min roll som projektkoordinator ska jag nyttja min lust att jobba målinriktat och driva processer framåt. Jag tycker om struktur och är inte rädd att våga prova. Jag är förtjust i samverkan och anser att det är då magi kan uppstå. 

Vilka erfarenheter har du med dig till din nya roll?

– Min femtonåriga erfarenhet i besöksnäringen och en treårig turismutbildning med fokus på hållbar naturturism, som har gett mig en bred kompetens och ett stort nätverk i branschen. 

Vad ser du för möjligheter och utmaningar inom BCD under det sista projektåret?

– Att underlätta för företagen i deras resa mot bättre affärer. Tillsammans gör vi destinationen Swedish Lapland attraktivare, synligare och mer tillgänglig. En utmaning just nu är såklart den pågående pandemin och den tid som företagen har att lägga på insatser och aktiviteter i projektet. Det gäller att vi och företagen är på alerten och lite extra snabb i fötterna just nu. Vilket jag också tror vi tränat upp under de senaste två åren.

Kontakta Malin Jonsson:

malin.jonsson@swedishlapland.com
070-272 81 49

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.