Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 4 mars, 2021

Midvinter i Harads är hett

Sveriges största resemagasin Allt om Resor skriver om udda äventyr, exklusiva boenden och naturnära upplevelser i Harads.

För er som läst senaste numret av Sveriges största resemagasin Allt om Resor så fick ni njuta av ett fint reportage om naturnära upplevelser i Harads. Det beskriver att det är just hit man åker om man letar efter udda äventyr och exklusiva boenden. Även att Harads är i ett samhälle som vill bli världsbäst på hållbar turism lyfts fram.

Reportaget är ett resultat från en pressresa som Swedish Lapland Visitors Board stöttat och arrangerat tillsammans med de företag som artikeln lyfter. Den här gången var det svenska frilansande journalisten Cenneth Sparby, som vi har arbetat nära med under det senaste året, som besökte Swedish Lapland i mitten av december för flertal reportage i olika tidningar. Artikeln om Harads har publicerats som 6- sidigt reportage i Allt om resor samt som ett uppslag i Sydsvenska Dagbladet.

Swedish Lapland Visitors Board har under de senaste åren arbetat fokuserat med att öka medvetenheten om destinationen. Arbetet har skett bland annat genom att synas i internationell media. Intresset har varit stort och resulterat i flertalet artiklar och reportage i några av de viktigaste internationella medier såsom Forbes, Financial Times, National Geographic, Elle, Conde Nast Traveller för att nämna några. Under 2020 när kartan för resenärer ritades om lades mer fokus på att bearbeta svensk media. Det har gett bra resultat. Swedish Lapland har haft besök av de största svenska medierna under det senaste året.

– Vi ser samtidigt att intresset från internationella medier inte har minskat. Trots begränsade möjligheter att resa, har ändå ett flertal pressbesök från internationell media genomförts. Bland annat inledde vi året med att synas i ett 4-sidigt reportage i magasinet Paris Match och ett stort inslag prime time på TF1 (Frankrikes största privata tv-kanal), berättar Anna Skogh, press- och PR-ansvarig för Swedish Lapland Visitors Board.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.