Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Vybild från Bottenviken Skärgård

Fotograf: Lucas Nilsson

Nyheter 3 juni, 2020

Nytt i styrelsen

Leif Rehnström, vd för Hello Future, har idag valts in som suppleant i Swedish Lapland Visitors Board styrelse.  Han har omfattande erfarenhet av digitalisering, digital transformation, visions- och strategiarbete och affärsutveckling. Dessutom har en stor del av hans karriär skett inom kreativa näringar. Redan innan corona-pandemin hade den digitala förflyttningen i hela näringslivet accelererat och nu är behovet av innovation och förändringsarbete inom besöksnäringen större än någonsin tidigare. Swedish Lapland har under de senaste fem åren arbetat intensivt med den digitala förflyttningen för hela branschen,  och genom Leif Renström förstärks det arbetet även på styrelsenivå.

– Genom att Leif tar plats i styrelsen så stärker Swedish Lapland sitt arbete med digitalisering och strategiarbete. Och vi gör det i en tid då branschen behöver det här som mest. Så det är både ett vältajmat och ett spännande tillskott i vårt styrelsearbete, säger Jalle Svanberg ordförande för Swedish Lapland Visitors Board. 

I samband med att Leif tar plats i styrelsen kliver Anne Enoksson av. Anne fortsätter sitt viktiga och uppskattade engagemang i besöksnäringen, både genom sin roll som näringslivsstrateg i Arvidsjaur och genom lantbruksverksamheten hon driver tillsammans med sin man – med uppfödning av köttdjur av rasen Angus. 

Styrelsen för Swedish Lapland Visitors Board vill passa på att tacka Anne för det arbete hon lagt ner i styrelsen under de senaste åren när Swedish Lapland tagit stora kliv för att bli en av Sveriges främsta reseanledningar. Samtidigt välkomnar vi Leif Renström till ett spännande uppdrag. 

Under årsstämman valdes Jalle Svanberg om till ordförande. Även Britta Flinkfeldt och Kristoffer Lundström valdes om, i enighet med valberedningens förslag. I Swedish Lapland Visitors Boards styrelse ingår; Jalle Svanberg (ordförande), Christina Skoog (vice ordförande), Magnus Ling, Martin Spolander, Kristoffer Lundström, Robert Gustafsson, Elina Nygård och Leif Rehnström.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.