Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Destinationsutveckling 13 april, 2021

’Our Future’ på besök

Destination Jokkmokk, i samarbete med Swedish Lapland Visitors Board, kommer den 28 april att vara värd för ’Our Future’ – en internationell, digital och experimentell Think tank kring framtidens turism och destinationsutveckling. En mycket namnkunnig internationell turismpanel samtalar med regionala och lokala företrädare i ett livesänt, interaktivt webinarium på Facebook. Tillsammans med deltagarna diskuteras framtidens turism, pandemikonsekvenser och goda exempel – med den arktiska destinationen Swedish Lapland i fokus.

– Det är fantastiskt, på sätt och vis en ynnest, att de här experterna engagerar sig i vår destination och delar med sig av sina idéer. Jag tror knappast det finns mer erfarenhet samlad i en grupp, när det gäller frågor kring hur en hållbar utveckling av både lokalsamhällen och näring kan gå till, säger Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board som kommer att delta i panelen tillsammans med kollegan Håkan Stenlund.

Ulf Hägglund, som under året arbetat med en strategisk utvecklingsplan för den lokala destinationsorganisationen Destination Jokkmokk, har i den processen kommit i kontakt med flera av initiativtagarna till tankesmedjan.
– Besöksnäringen är hårt drabbad över hela världen och det är viktigt att även vår region deltar i det globala samtalet om besöksnäringens framtid. Efter Island, Rwanda och Grekland kan vi nu sätta fokus på vår arktiska destination, menar Ulf, som även han kommer delta i panelen.

Our Futures internationella expertpanel:
– Chris Doyle, en initiativtagarna till ATTA – Adventure Travel Trade Association och global destinationsutvecklingsexpert 
– Signe Jungersted, vd på Group NAO och tidigare utvecklingschef för Wonderful Copenhagen
– Daniel Byström, destinationsdesigner och hjärnan bakom Austurlandsatsningen på Island
– Asta Kristin Sigurjonsdottir, prisad verksamhetschef för Iceland Tourism Cluster
– Bård Jervan, senior partner vid Mimir samt ledare för det Nordnorska nätverket Innovative Opplevelser
– Milena Nikolova, BehaviorSMART, global expert på resebeteenden och marknadstrender och tidigare chef för Knowledge and Education vid ATTA – Adventure Travel Trade Association.

Det övergripande syftet med Our Futures-konceptet är att lära av varandra, genom att dela erfarenheter och reflektera över regionala utmaningar och möjligheter. Den engagerade panelen har ett brinnande intresse för utveckling, och räds inte för att komma med utmanande inspel.

Efter det publika webinaret kommer värdarna tillsammans med destinationsutvecklingsexperten Chris Doyle och destinationsdesignern Daniel Byström träffa olika besöksnäringsföretag och intressenter här på plats för att fortsätta utbytet.

Direktlänk till eventet: https://www.facebook.com/events/800457467551744

Kontaktpersoner:
Ulf Hägglund, Smarctic AB, 070-66454 78
Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board, 070-512 23 46

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.