Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 28 april, 2022

Prestigefyllt ekoturismpris till Camp Ripan

Grand Travel Awards Ekoturismpris 2022 går till Camp Ripan. Priset delades ut inför 400 gäster på en gala på Grand Hôtel i Stockholm.

Grand Travel Awards Ekoturismpris går till det företag som bäst levandegör svensk ekoturism och delas ut på en årlig gala. Det har delats ut sedan 2001 och är den mest prestigefyllda utmärkelsen för svenska natur- och ekoturismföretag. Pristagaren utses av Naturturismföretagen tillsammans med resebranschtidningen Travel News.

Frida Lind Oja är marknadschef och delägare för Camp Ripan och var på plats för att ta emot priset.

– Det var verkligen en överraskning, vi fick reda på det i torsdags. Det är jätteroligt och ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, vi lägger väldigt stort fokus på hållbarhet, säger hon.

”Det vi säljer måste vi värna om”

Bland de andra pristagarna på Grand Travel Award märks stora aktörer som Emirates (årets flygbolag internationellt) och VING (årets researrangör).

– Vi är ett litet företag i sammanhanget, men just ekoturismpriset känns roligt och viktigt att få. Det är jätteviktigt för oss att försöka jobba så hållbart som det bara går. Naturen och kulturen är det som lockar våra besökare, och det vi säljer måste vi också värna om. Ökad turism får inte leda till att själva reseanledningen försvinner, säger Frida Lind-Oja.

– Det är också en kvalitetsstämpel. Fler och fler av våra gäster frågar hur vi jobbar med hållbarhet och vill göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Och jag hoppas att hållbarhetsaspekten ska bli ännu viktigare för den som ska boka sitt boende.

Syskonen Frida Lind-Oja och Dennis Lind äger Camp Ripan tillsammans och är dessutom marknadschef respektive vd.

Motiveringen lyder: Med en storslagen fjällvärld utanför tröskeln erbjuder Camp Ripan i Kiruna, genom syskonen Frida Lind-Oja och Dennis Lind, hållbara upplevelser, lokala råvaror, lappländsk matkultur och naturlig avkoppling i midnattssol och norrsken.

Läs mer om alla pristagare här.

Nyligen utsågs Camp Ripan även till ”Spirit of Swedish Lapland” i Award of Swedish Lapland. Läs mer om utmärkelsen och Camp Ripan:
Familjeföretaget som enar och inspirerar – Camp Ripan utses till ”Spirit of Swedish Lapland”

Tredje priset i rad till företag i Swedish Lapland

Det är tredje ekoturismpriset i rad som går till ett företag i Swedish Lapland, efter ett uppehåll 2021 då priset inte delades ut.

2020 gick priset till Treehotel. Läs mer om priset och en intervju med Kent Lindvall: ”Det känns otroligt stort och är ett erkännande”

2019 gick priset till Sápmi Nature Camp. Läs mer om priset och en intervju med Lennart Pittja: ”Det här är ingen vildmark. Det är vårt hem sedan många generationer.”

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.