Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 3 mars, 2022

Resandet i en orolig värld

Ett krig i Europa, ett spänt säkerhetspolitiskt läge. Hur påverkar det besöksnäringen, vår region, det internationella resandet? Ännu finns fler frågor än svar. Swedish Lapland Visitors boards tankar är med det ukrainska folket och kampen för demokratin i Europa.

Läget i världen ser inte ut som vi hade önskat. När vi äntligen anar ett slut på pandemin bryter ett krig ut, inte långt från oss. Först och främst innebär det en tragedi för demokratin och det ukrainska folket. Det kommer även att få konsekvenser för vår region, men ännu vet vi inte vilka. Den vilja till internationellt resande som vi sett spira efter pandemin verkar initialt att bestå, även om vissa signaler tyder på en viss tvekan. Vi stödjer oavsett sanktionerna mot Ryssland.

Ibland kallas turism för ett fredsprojekt, genom resor ökar vi förståelsen för andra kulturer och knyter band för vänskap och fortsatt utbyte. Vi hoppas att läget snart stabiliseras så vi kan fortsätta förstärka detta fredsprojekt. Så länge pågår vårt arbete med att stärka besöksnäringen i vår region, samtidigt som tankarna är med våra grannar i öst och kampen för demokrati i Europa.

Vd Annika Fredriksson och medarbetare på Swedish Lapland Visitors Board

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.