Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 30 mars, 2021

Swedish Laplands veckoliga nyhetsbrev uppskattade i vårt internationella affärsnätverk

En viktig del i den marknadsbearbetning som vi gör inom Swedish Lapland Visitors Board är de nyhetsbrev som går ut till våra internationella affärskontakter. Nyhetsbreven går ut varje vecka sedan nästan ett år tillbaka till cirka 1200 affärskontakter som finns i vårt nätverk. Öppningsfrekvensen ligger på cirka 25% varje vecka och förra veckan hade vi så hög siffra som 31% i öppningsfrekvens. Man brukar säga att en öppningsfrekvens på över 20% är bra. Antalet kontakter fylls dessutom ständigt på med nya turoperatörer som fått upp ögonen för destinationen och vill veta mer.  

Målsättningen med nyhetsbreven är att bibehålla intresset för Swedish Lapland som ett attraktivt resmål för de som redan gör affärer i regionen och att öka kännedomen för de som inte ännu har hunnit uppleva så mycket av utbudet som finns här. 

– När Coronapandemin slog till för ett år sedan och alla inplanerade mässor och visningsresor fick ställas in behövde vi hitta ett sätt att kunna bibehålla en tät kontakt med vårt nätverk av turoperatörer, agenter och annat runt om i världen. Vi har alltid skickat nyhetsbrev men nu började vi göra det varje vecka och det har fungerat väldigt bra, säger Cecilia Petzäll Travel Trade Manager på SLVB.

– Innehållet i våra nyhetsbrev varierar, första veckan i varje månad har utskicket ett tydligt tema – då plockar vi också ut tre spridda produkter som presenteras som exempel på det temat. Exempelvis när temat har varit skidåkning så presenteras tre produkter med olika upplevelser och geografisk spridning inom Swedish Lapland. Nyhetsbreven innehåller även olika stories, filmer, infografik och annat inspirerande material som affärspartners också kan ladda ner för sprida i sina egna kanaler, säger Anna Lindblom, Design Manager, Swedish Lapland Visitors Board.

Förutom bra öppningsfrekvens så får vi också fin respons från våra internationella affärskontakter som uppskattar läsningen.

”Thank you so much for the lovely update from Swedish Lapland;  I am always delighted to receive them!  I had hoped, as I am sure you all did, that by now we could have done so much more in encouraging visitors to your beautiful region”

Catherine Cosby, Mountains 4 All

Vill du också ta del av dessa utskick? Maila oss på info@swedishlapland.com så lägger vi till dig. Nyhetsbrev ger en aktuell inblick om vad som marknadsförs just nu och i längden även en breddad bild av destinationens stora utbud av upplevelser som synliggörs mot det internationella säljledet.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.