Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Tobias Hägg/Airpixels

Nyheter, Omvärld 15 februari, 2022

Vem är morgondagens hållbara resenär?

Hållbarhet blir en allt viktigare faktor när resenärer väljer resmål, boende och aktivitet. Därför deltar Swedish Lapland Visitors Board tillsammans andra svenska regioner och aktörer i Kairos Futures projekt om ’Morgondagens hållbara resenär’ för att lära oss mer om drivkrafter och förväntningar hos våra resenärer.

Sedan början av året har Kairos Future gjort research och analyser utifrån trender och drivkrafter om hållbarhet hos resenärer. Hur det påverkar deras beslut, hur deras förväntningar ser ut, vilka upplevelser och budskap som tilltalar dem.

Allt kommer att mynna ut i en detaljerad rapport med leverans i mars 2022 som deltagande regionsföreträdare och andra aktörer kan använda som underlag till produktutveckling, målgruppsanalyser samt marknadsföring och kommunikation.

– Sedan en längre tid tillbaka har vi på Swedish Lapland Visitors Board arbetat utifrån den ”Ansvarsfulla resenären” som utgångspunkt i vår målgruppsstrategi och vi ser att det här arbetet kompletterar våra analyser och strategier till punkt och pricka, säger Johanna Ögren, Marknadsstrateg.

– Det är viktigt att förstå att hållbarhet inte är en reseanledning, utan en hygienfaktor. Dagens, och morgondagens, resenärer har höga förväntningar på leverantörer inom besöksnäringen och vi behöver stötta näringen att leverera mot dessa förväntningar. Det är och blir en allt viktigare konkurrensfördel samtidigt som det bidrar till en snabbare hållbar utveckling av näringen, säger Maria Sirviö, Utvecklingsstrateg.

När rapporten är färdigställd i mars kommer innehållet att kommuniceras och Swedish Lapland Visitors Board återkommer med mer från rapporten.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.