Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter, Omvärld 9 november, 2018

Webinar: All turism är måltidsturism – insikter från Måltidsprogrammet

95 % av resenärerna säger att de varit med om en unik och minnesvärd matupplevelse under en resa. Mat är inte längre en angelägenhet för en exklusiv klick ”foodies” utan det är något som engagerar alla resenärer.

Resandet i världen ökar, måltiden blir allt viktigare för resenärens upplevelse av en destination och resenärer som intresserar sig för mat och dryck blir allt fler. För att tillvara ta det gav Jordbruksverket Visit Sweden anslag om att driva ett program för export av måltidsturism i fyra år. Programmet ska stärka Sveriges konkurrenskraft som matdestination, öka utländska besökares restaurangbesök och få en ny grupp av turister, matintresserade resenärer, att bli nyfikna på Sverige.

Inledningsvis inom Måltidsturismprogrammet har vi arbetat med insiktsarbete: Vilka trender finns det inom måltidsupplevelser? Hur ser matintresserade resenärerna ut och vad inspirerar dem till att välja en viss destination? Nu vill vi dela med oss av våra insikter och berätta hur du kan använda kunskaperna till att exempelvis anpassa ditt budskap för nå dessa resenärer.

Förutsättningar för deltagande:

Webinariet vänder sig till alla som är intresserade av att utveckla och marknadsföra sina måltidsprodukter samt alla som arbetar med destinationsmarknadsföring.

Innehåll:

  • Trender inom måltidsupplevelser. Vilka områden växer inom måltidsturism? Hur kan du dra nytta av trenderna genom att anpassa din kommunikation?
  • De måltidsintresserade resenärerna. Vad vill de måltidsintresserade resenärerna göra på sin Sverigeresa? Vad har de för bild av svensk mat och dryck?
  • Sök- och inspirationskällor. Hur söker måltidsinspirerade resenärer inspiration inför en Sverigeresa? Hur kan du anpassa ditt digitala fönster för att nå ut till fler och finnas där besökarna letar?

Föredragshållare: 
Maria Sirviö, omvärldsanalys, Swedish Lapland Visitors Board.

Upplägg:
Webinariet omfattar ca. 45 minuter + avslutande frågestund.

Antal deltagare:
Max 100 personer (först till kvarn). För att inte uppta fler platser än nödvändigt, anmäl endast en person per företag och följ webinariet från en dator.

Datum och tid: 
Onsdag 28 november klockan 10.00.
Webinariet är kostnadsfritt.

Sista anmälningsdag: Måndag 26 november.

Frågor?

Välkommen att kontakta Richard Westerberg på Swedish Lapland Visitors Board: richard.westerberg@swedishlapland.com

Anmälan:
Anmäl dig på länken här.

Inbjudan Webinar Måltidsturism (Webinariet är inte längre tillgängligt)

Vill du ta del av insikterna, hittar du dem i Visit Swedens kunskapsbank.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.