Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Anmäl intresse för SDB

Fotograf: Ted Logart

Välkommen företagare inom besöksnäringen. Här får du grundläggande information om vårt projekt Smart Digital Business – både hur det fungerar och hur du gör för att anmäla ditt intresse.

Projektet Smart Digital Business (SDB) fokuserar på att utveckla företags digitala närvaro och affärer. Ditt företag får en dedikerad coach som hjälper dig att uppfylla din fulla potential digitalt och finns med som stöd under din resa.

Vill du vara en av deltagarna?

Det här får du i projektet:

 • Analys av ditt företags digitala närvaro.
 • Skräddarsydd utvecklingsplan för ditt företag som matchar dina ambitioner.
 • Utbildningar/workshops om digital marknadsföring, business och produktutveckling.
 • Verktyg för att skapa fler digitala affärer.
 • Personlig coach som stöttar dig under resan.

Deltagandet i projektet är kostnadsfritt. Beroende på vilken utveckling ni vill göra kan kostnader tillkomma utanför projektet som ni själva står för, men det beslutar ni om själva.

Tidsplan:

Projektet pågår fram till 2023. Totalt kommer vi jobba med 150 företag under den här tiden. För att säkerställa att varje företag får fokus och tid från oss kommer vi dela upp projektet i tre terminer där 40-50 företag jobbar tillsammans med oss i ett halvår.

 • Termin 1: januari–juni 2022
 • Termin 2: augusti–december 2022
 • Termin 3: januari–juni 2023

Du är välkommen att söka en av dessa terminer. Vid högt tryck på sökningen kan det bli så att alla inte får sin önskade termin. Skriv därför i din ansökan alla terminer som fungerar för dig.

Vad behövs från företaget?

Det är du själv som kommer göra jobbet. Din coach kommer finnas där som ett bollplank, erbjuda kunskaper och hjälpa dig sätta en plan för hur ditt företag ska utvecklas. Därför förväntar vi oss att du är motiverad att utvecklas digitalt och kan avsätta tid för att arbeta med den plan vi sätter upp tillsammans. 

Anmälan:

För att anmäla dig till projektet skickar du ett mejl till petter.noren@swedishlapland.com och märker mejlet med rubriken ”Anmälan SDB”. I din anmälan beskriver du varför du valt att söka detta projekt och beskriver ditt företag. För att hjälpa er på traven har vi skapat några generella frågor som ni kan svara på i er ansökan.

 • Beskriv ditt företag och er verksamhet.
 • Hur många anställda har ni och vad har ni för digitala kunskaper?
 • Varför tycker du att just ditt företag borde vara med i projektet?
 • Vad har ni för målsättningar med digital kommunikation/försäljning?

Din coach:

Du kommer i projektet tilldelas en coach som jobbar med dig. Tillsammans med coachen sätter ni upp en plan tillsammans som passar dig och ditt företag. Ni kommer ha återkommande kontakt var 14:e dag för att se hur det går med den plan ni satt upp och vara rådgivande för att ni ska utvecklas.
Coachen kommer inte handgripligen ”jobba” för ditt företag, vi utför inga sysslor inom digital business eller kommunikation. Däremot kan vi guida dig och stötta dig i ditt arbete.

Våra coacher:

Petter Norén

Petter Norén

Projektledare/coach

Bakgrund: Digital marketing manager på SLVB, har jobbat med digitala frågor sedan 2011. Spetskompetenser inom annonsering och digitalt sälj.
Kuriosa: Är lika rädd som alla andra för internet, men stillar min nervositet genom att ta tjuren vid hornen.

Johanna Elenius

Johanna Elenius

Coach

Bakgrund: Besöksnäringsutbildad expert på SEO och Googles alla möjligheter och utmaningar. Har även coachat inom träning. Utbildad digital strateg.
Kuriosa: Springer gärna långt och lyfter tungt. Endorfinintaget är enormt.

Emelia Brännström

Coach

Bakgrund: Emelia är med sin bakgrund som grafisk formgivare, marknadskoordinator, och social medie-strateg en mästare på content och marknadsföringsstrategier. Hon är både kreativ och älskar siffror, vilket gör henne till en synnerligen vass marknadsförare.
Kuriosa: Examinerad grafisk teknolog och högskoleingenjör, spelar discgolf på fritiden och är uppvuxen i Ostriket Burträsk.

Emma Ebermark

Coach

Bakgrund: Med gedigen erfarenhet inom affärsutveckling och produktdesign, både inom egna företag och som coach driver hon målinriktat processer framåt.
Kuriosa: Bosatt i Nilivaara, där hon gärna hänger med sina får. Känd under titeln norrskensbonde.

Maria Sirviö

Maria Sirviö

Coach/Produktutveckling

Bakgrund: Med bakgrund som digital person på ICEHOTEL och webbredaktör på SLVB har Maria gjort det mesta inom den digitala världen. En idégenereringsledare i världsklass och ska leda workshops för företagen i projektet.
Kuriosa: Rötterna i Tornedalen, fram tills nyligen bosatt i Kiruna men nu finns hon i Norrfjärden, Piteå. Hittas vid sjö, beväpnad med fiskespö.

Finansiärer:

This image has an empty alt attribute; its file name is finansiärer-1-1024x309.jpg

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.