Swedish Lapand Visitors Board logotyp Europeiska unionen logotyp
English flagEng

Fotograf: Andy Anderson

Utvecklingscheckar för natur- och ekoturismföretagare

Natur- och ekoturismföretagare erbjuds utvecklingscheck på 50 000 – 150 000 kr för att utveckla och ställa om verksamhet.

Tillväxtverket erbjuder nu utvecklingscheckar på 50 000 – 150 000 kr till dig som är natur- och ekoturismföretagare och vill utveckla och ställa om din verksamhet.

Upp till 60 % kan användas för att täcka egna personalkostnader och ansökan kan göras fram till 30 juni 2021.

För att underlätta för dig som är natur- och ekoturismföretagare inom destinationen Swedish Lapland att ta del av dessa utvecklingscheckar kommer vi erbjuda olika insatser, speciellt anpassade för att passa Tillväxtverkets krav.

Swedish Lapland Visitors Board jobbar just nu intensivt med att paketera insatser som utvecklingschecken kan användas till:

  • målgrupps- och marknadsanalyser
  • omarbetning av marknadskommunikation
  • marknadsföringsinsatser mot nya målgrupper
  • digitala boknings- och försäljningskanaler
  • utveckling av hållbara produkter och tjänster
  • hållbarhetsinsatser som exempelvis hållbarhetsmärkningen Nature’s Best

Vi planerar även att stötta dig som är företagare med din ansökning om utvecklingscheck som görs till Tillväxtverket. Vi kan hjälpa till att formulera ansökan – beskriva vad som ska göras, redogöra för en budget och tillgängliggöra underlag för att redovisa resultatet inom de aktiviteter som vi erbjudit.

En arbetsgrupp på Swedish Lapland Visitors Board arbetar nu med att ta fram tydlig information om såväl Tillväxtverkets ramar för ansökan, men även hur vi kan hjälpa till.

Här hittar du en FAQ som vi löpande kommer att fylla på.

Här kan du läsa mer om Tillväxtverkets utlysning för: Utvecklings­checkar för företag inom natur- och ekoturism. 

Här finns en guide som steg-för-steg visar hur ansökan går till och beskriver viktiga saker att få med i din ansökan. Ladda ner PDF:en här: Ansökningsguide (.pdf)

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.