Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Carl-Johan Utsi

Utbildning/Kurs 2022-01-18

Möt reseledet

– En utbildningsserie i tre delar som förklarar Travel Trade och dess olika byggstenar

Travel Trade djungeln kan vara utmanande att navigera. Turoperatörer, DMCs, Wholesalers, Travel Agents, Sales partners och local experts är bara några av benämningarna som dominerar en värld som för många fortfarande känns främmande. Men vad innebär alla olika delar och vad krävs egentligen av dig för att vara en del av Travel Trade ledet?

Under tre olika tillfällen kommer vi att presentera fem olika delar av Travel Trade. Du får träffa nyckelpersoner från säljledet och erbjuds en värdefull inblick i deras arbetssätt samt vad som gör just dig till en attraktiv partner. Vad innebär det att vara exportmogen i deras ögon och hur kan ni matcha varandras behov och önskemål? Du får möjlighet att ställa alla frågor du har grubblat över i ett forum där det inte finns dumma frågor!

Observera: Hela webinarserien hålls på engelska.

Målsättningen med utbildningen – efter utbildningen ska du:

• Förstå hur Travel Trade funkar och vilka olika segment säljledet är uppbyggd av.
• Förstå vad som krävs för att bli attraktiv när man jobbar direkt mot Travel Trade.
• Fått svar på dina frågor och funderingar och förståelse för vilken del som är relevant för just dig att jobba mot, samt hur du bör tänka kring prissättning och provision.
• I bästa fall ha etablerat nya samarbeten på nya marknader.
• Nätverka och etablera kontakt med nyckelpersoner inom den internationella sälj- och marknadsföringen av Swedish Lapland

Datum och tider

Tisdag den 18 januari, 10.00-11.45 – Tour Operators & Travel Agents
Föredragshållare: Gianna Forlastro + Travel Agent partner (Easyweeks ITA) & Tom Barber (Original Travel UK)

Torsdag den 20 januari, 10.00-11.45 – DMC & Wholesaler
Föredragshållare: Katie Watson (Arctic Inbound) & Michelle Smith (Haman Scandinavia)

Tisdag den 25 januari, 10.00-10.45 – MICE
Föredragshållare: Roberta Perez (Nordic Ways)

Klicka här för att anmäla dig
Sista anmälningsdag söndag 16 januari

Presentation av föredragshållarna

Michelle Smith, Haman Scandinavia
Haman Scandinavian är en wholesaler baserad i Norge och agerar som en lokal partner till andra reseagenter och byråer. De erbjuder FIT- och Gruppkataloger med resor till de nordiska länderna m.fl. Michelle kommer förklara begreppet wholesaler och hur de arbetar. (www.haman.no)

Katie Watson, Arctic Inbound
Arctic Inbound är en medel – till high end DMC, lokalt baserad i Lappland. De erbjuder bland annat FIT program för individer, familjer och mindre grupper samt program inom MICE segmentet. Katie kommer i denna serie att presentera hur en DMC arbetar. (www.arcticinbound.com)

Roberta Perez, Nordic Ways
Nordic Ways är en DMC baserad i Stockholm, med serviceställen i Brasilien och i USA. NOW är verksam inom MICE segmentet där de arrangerar kongresser och event inom hela Europa, Canada samt USA. De har även en avdelning för leisure-resenären till Sverige och de andra nordiska länderna. Roberta kommer att presentera deras arbete inom MICE segmentet. (www.nordicways.se)

Gianna Forlastro, Easyweeks ITA ( + travel agent partner)
Easyweek är en turoperatör som är baserad i Italien och erbjuder både paketresor samt skräddarsydda resor utefter behov. De jobbar tätt ihop med sina Travel Agents och Gianna ska även presentera en av sina samarbetspartner under utbildningen för att berätta just hur de jobbar och vad som är viktigt att tänka på. (www.easyweek.it)

Tom Barber, Original Travel UK
Original Travel är ytterligare en turoperatör som har basen i Storbritannien men är verksam över hela världen med fokus på skräddarsydda high-end resor. Tom kommer att berätta vad de letar efter i samarbetspartner, hur de tänker kring kommission och ge tips på vart han ser potential för utveckling. (www.originaltravel.co.uk)

Plats

Utbildningen ges digitalt. Länk med instruktioner hur du ansluter dig skickas ut dagen innan första utbildningstillfället.

Kostnad

Gratis deltagande för alla företag inom Swedish Lapland.

Frågor?

Kontakta Elin Håkansson eller Amy Riess så hjälper vi gärna. elin@kirunalapland.se, amy@destinationjokkmokk.se

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.