Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Utbildning/Kurs 2020-10-21

Webinar: Hållbar mat

Maten är en stor del av kundens upplevelse på resan och efterfrågan på hållbar mat av hög kvalitét ökar. Men vad är hållbar mat, och hur kan vi bli bättre på att använda lokala råvaror och berätta om detta för våra gäster?

Varför ska vi prata om mat och vad är egentligen lokal, ekologisk och svensk mat? Finns det “härproducerad mat” och kan du rent av själv producera råvarorna, eller samarbeta med livsmedelsproducenter på din destination?

I detta webinar med fokus hållbar mat inspireras vi av Containerbonden Cora Karlsson från Gällivare. Under 2019 vann Coras hållbarhetsprojekt, med fokus på lokalt odlad mat, pris som Sveriges bästa inom kategorin nya affärsmöjligheter. Idag arbetar hon som containerbonde och livsmedelsproducent till restauranger runt om i Norrbotten.
Föreläsningen bjuder på listor, tips och några digitala verktyg för fördjupning inom ämnet hållbar mat och Cora delar med sig av sina bästa tips på vilka områden som du kan prioritera, samt hur du kommunicerar med gästerna om just hållbar mat.

Målgrupp:
Detta webinar vänder sig till alla företag inom besöksnäringen i Swedish Lapland.

Föredragshållare
Cora Karlsson, Renodlat

Datum och tid
21 oktober, 10.00-11.00
Sista dag för anmälan är 19 oktober.

Plats
Webinaret ges digitalt. Länk med instruk- tioner hur du ansluter dig skickas ut dagen innan själva webinaret.

Kostnad
195 SEK, exkl. moms.
Sparbanken Nord – Framtidsbanken betalar din deltagaravgift

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.