Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Bild på Matilda Mattsson Fröjd
Nyheter, Pressmeddelanden 24 januari, 2024

Matilda Mattsson Fröjd ny Online Community Officer

Med bred erfarenhet av marknadsföring och arbete som copywriter ska Matilda Mattsson Fröjd stärka Swedish Lapland Visitors Boards närvaro i sociala kanaler, fånga upp möjligheter för organisationens varumärke samt skapa synergier mellan kommunikationen om Sveriges arktiska resmål och kommunikationen om besöksnäringen.

– Vi är mycket glada att välkomna Matilda till vårt team, som varje dag gör insatser för att stärka förutsättningarna för besöksnäringen på Sveriges arktiska resmål. Matilda kommer att spela en viktig roll i att stärka kunskapen om besöksnäringen brett hos organisationens målgrupper och samhällets aktörer, säger Annika Fredriksson, vd på Swedish Lapland Visitors Board.

Matilda har drivit eget företag de senaste fem åren med kunder inom detaljhandel, kompetensutveckling och besöksnäring.

– Det ska bli otroligt roligt att få vara med och synliggöra det viktiga arbete som Swedish Lapland Visitors Board gör. Efter första dagarna känner jag mig peppad och är glad att få jobba med ett så härligt gäng på en spännande arbetsplats, säger Matilda Mattsson Fröjd.

Rollen Online Community Officer är ny för verksamheten och fungerar som en brygga mellan besöksnäringens inre och yttre ekosystem.  

– Samtidigt som resmålet ska vara en del av konversationen världen över så är det strategiskt viktigt att förmedla en bild av Sveriges arktiska resmål som bekräftar lokalbefolkningens bild av platsen. Då måste vi arbeta med att skapa närvaro, engagemang och dialog med intressenter och allmänhet även inom resmålet, säger Camilla Bondareva, Head of Brand Communication på Swedish Lapland Visitors Board.

– Matilda är helt rätt person för jobbet. Med sin breda erfarenhet, stilistiska förmåga och kreativitet kommer hon att göra ett fantastiskt jobb när vi tillsammans med resten av teamet förnyar och vidareutvecklar kommunikationsarbetet, säger Camilla.

Matilda, som är uppvuxen i Roslagen och Norrtälje, flyttade till Soukolojärvi efter att ha kommit i kontakt med Hej Hemby. Nu bor hon och sambon invid Kalixälven i Rian, Kalix.

– Hade du frågat mig för fem år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle bo och jobba i Norrbotten. Men nu känns det helt självklart. Med det här jobbet får jag dessutom chansen att lära mig ännu mer om den fantastiska plats jag hittat hem till, avslutar Matilda.

Matilda finns på plats på Swedish Lapland Visitors Boards kontor i Luleå sedan 22 januari.

Kontakt:

Matilda Mattsson Fröjd, 070-46661 78, matilda.mattsson.frojd@swedishlapland.com

Camilla Bondareva, 070-288 24 90, camilla.bondareva@swedishlapland.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.