Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Håkan Stenlund

Nyheter, Pressmeddelanden 21 september, 2022

Arctic Bath nominerad till Stora Turismpriset 2022

Nu är nomineringarna till årets Stora Turismpris offentliga och Arctic Bath är utsedd att representera Norrbotten. Priset delas ut till en verksamhet som på ett innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 29:e året i rad.

– Det är alltid lika fascinerande att ta del av de många innovativa och värdeskapande besöksnäringsentreprenörerna som bidrar till den positiva Sverigebilden i andra länder och som även bygger massor av lokal stolthet på hemmaplan. Nu håller vi tummarna lite extra för vårt läns nominerade, säger Annika Fredriksson, vd på Swedish Lapland Visitors Board.

– Det är både hedrande och inspirerande att vara nominerad till det här erkända och nationella priset. Varje dag går jag och mina medarbetare till jobbet och försöker bidra till en hållbar utveckling i både samhället och i vår egen verksamhet, hälsar Klara Ranggård, hotellchef på Arctic Bath.

– Vi ser mycket fram mot att delta vid prisutdelningen och träffa alla andra regioners nominerade och knyta nya viktiga kontakter inom näringen, avslutar Kajsa.

Länens olika nominerade erbjuder en stor bredd av upplevelser och Årets pris delas ut enligt tre kriterier:

Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.
Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet
Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

– Årets nominerade har glädjande nog stort fokus på att utveckla en hållbar turism. Verksamheterna har innovativa lösningar på utmaningar kring hållbarhet både vad det gäller att minska klimatavtrycket och att ta hand om och behålla sina anställda. De är alla förebilder i att utveckla besöksnäringen, säger Lars Christensen, ordförande for Stiftelsen for kunskapsfrämjande inom turism.

För att kunna vinna Stora Turismpriset måste de nominerade kunna visa att de bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Dessutom ska de arbeta metodiskt och målmedvetet för att utveckla, sprida och dela kunskaper och för att utveckla en hållbar verksamhet.

Tillväxtverket är huvudman för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut Stora Turismpriset. Priset delas ut den 30 november på Vasateatern i Stockholm i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Mer om Arctic Bath och nomineringen

Här kan du se alla nominerade

Förra årets nominerade; ICEHOTEL

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.