Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter, Pressmeddelanden 17 juli, 2019

Swedish Laplands VD mot nya uppdrag

Sedan 2013 har Erika Mattsson jobbat för Swedish Lapland Visitors Board, först som destinationsstrateg och vice vd för att under de senaste 3,5 åren leda organisationen som dess VD. Nu går hon vidare mot nya uppdrag.

Under denna tid har organisationen bland annat drivit Sveriges största besöksnäringsprojekt, allt i ett samverkansprojekt mellan 16 kommuner i två län. Något som väckt stort nationellt intresse. Internationellt har Swedish Lapland Visitors Board samtidigt arbetat allt närmare Nord Norge och Finska Lapland för att öka attraktionskraften för vår Arktiska region. På alla sätt har organisationen utvecklats under denna tid och idag är besöksnäringen regionens nya basnäring.

För närvarande arbetar Swedish Lapland Visitors Boards ledningsgrupp och styrelseordförande med en strategi för organisationens framtida formering, efter det kommer en process för att rekrytera nyVD att påbörjas.

— Självklart känns det här enormt tråkigt för mig personligen, men framförallt för vår organisation. Erika har gjort ett fantastiskt jobb under dessa år och för mig som styrelseordförande har det varit en ära att se hur organisationen utvecklats under hennes ledning, säger styrelseordförande Jalle Svanberg och fortsätter:

— För närvarande kommer vi inte att påbörja en rekrytering av ny VD. Först måste vi se vad våra behov är, eftersom detta är en näring som precis som alla andra näringar står inför stora förändringar, sedan kommer en sådan process att inledas.  

Vid frågor hänvisar Swedish Lapland Visitors Board till styrelseordförande:
Jalle Svanberg, 070-5502430.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.