Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Kreativ kulturturism i Swedish Lapland

Utbildning/Kurs 2024-05-02

Kreativ kulturturism i Swedish Lapland

Vi står inför en spännande framtid där kulturturism tar en allt mer central roll i vår regions besöksnäring. Därför vill vi tillsammans med dig inspirera och inspireras till hur vi tillsammans kan utveckla utbudet av kulturella upplevelser i Swedish Lapland.

Med din unika verksamhet som utgångspunkt vill vi bjuda in dig till en inspirerande och utvecklande kurs i kulturturism, där du får möjlighet att utforska nya affärsmöjligheter och bredda dina horisonter.

Hur smakar ditt Norrsken?
Under kursen kommer du bland annat träffa den uppskattade föreläsaren och inspiratören Björn Ylipää, känd för sin förmåga att beröra och inspirera med sitt engagemang för mat, kultur och storytelling. Med erfarenheter från Tornedalens hjärta till världens gastronomiska scen, delar Björn med sig av sin passion för att skapa unika upplevelser som berikar både sinne och smak. Låt dig inspireras av hans vision om hur ”smaken av norrsken” kan föra dig på en oväntad resa genom kreativitet och innovation.

Under kursen kommer du att få delta i interaktiva sessioner och workshops, som bland annat inkluderar:
Inspirationsföreläsning av Björn Ylipää: Upptäck hur du kan använda din unika kunskap och dina produkter för att skapa berättelser som lockar och engagerar besökare.
Lokalt samarbete: Ta del av hur samarbeten och lokal kunskap skapat en internationell mikrodestination i Gunnarsbyn.
Framgångsexempel: Möt entreprenörer som gjort hela resan från idé till färdig etablerad produkt med starkt fokus på kultur.

Kursen startar den 2:a maj och pågår fram till den 11:e juni, med både fysiska möten och digitala sessioner. Detta är en unik chans att ta del av senaste kunskapen inom kulturturism och att vidareutveckla er verksamhet mot nya samarbeten – och höjder.


Uppstart:
2 maj på Sörbyn Lodge mellan 10.00–15.00

Digitala träffar 3st:
8 maj 10.00–11.30
17 maj 10.00–11.30
28 maj 10.00–11.30

Avslut:
11 juni på Jössgården mellan 10.00–15.00


För vem och kostnad?
För dig som är verksam med ditt företag i Norrbotten och som jobbar med kultur och vill koppla på turism till din verksamhet. Eller om du är ett besöksnäringsföretag i Norrbotten som vill jobba med att utveckla dina kulturprodukter. Kostnadsfritt för nämnd målgrupp.

Intresseanmälan och mer information
Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå och utforska de oändliga möjligheterna inom besöksnäringen? Anmäl ditt intresse senast 24 april här.

Vi ser fram emot att tillsammans med er utforska och utveckla kulturturismen i Swedish Lapland där äkta upplevelser och hållbar utveckling går hand i hand.

Anmäl dig här!

Välkommen med din anmälan senast 24 april.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.