Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Samling vid lägerelden

Utbildning/Kurs 2023-05-29

Samling vid lägerelden

Vi vill bjuda in dig personligen till en spännande tvådagars workshop tillsammans med några av regionens vassaste naturturismföretagare. En workshop som arrangeras av Lägereldssällskapet tillsammans med oss på Swedish Lapland Visitors Board.

Under två dagar kommer du att få sitta vid en lägereld tillsammans med några andra naturturismföretagare för att ta del av erfarenheter och utvecklas tillsammans. Det här är en chans för dig att verkligen gå på djupet med frågeställningar och utmaningar som du annars inte tar dig tid att lösa. Du och de andra deltagarna väljer själva vilka frågeställningar vi ska ta upp.

Varför ska du delta?
Du kommer att få massor av konkreta tips och råd om hur du kan utveckla din verksamhet, få nöjdare gäster, bättre lönsamhet och fler bokningar. Du kommer att ta del av andras erfarenheter av vad som funkar och inte, och vi vill också gärna ta del av dina tips och erfarenheter.

Vad är en samling vid lägerelden?
Det här är en annorlunda workshop eftersom vi kommer att vara vid en lägereld i skogen i två dagar. Det blir en möjlighet för turismföretagare som har liknande utmaningar som dig där vi kan lyfta de jobbiga frågorna, ge varandra konstruktiv kritik och dela med oss av konkreta tips. Inga föreläsare, inga påhittade övningar, inga luddiga förklaringar, inga hemligheter och inga åhörare som bara sitter längst bak och lyssnar. Här är alla aktiva och delar med sig av sina erfarenheter till varandra.

Vi som leder workshopen:
Marcus Eldh driver turismföretaget WildSweden på heltid sedan 2003. Med 20 års erfarenhet av att skapa och sälja upplevelser, leder han både resor själv och samarbetar med anställda guider och företag runt om i Sverige.  Under de senaste 10 åren har han också hjälpt guider och företagare runt om i Sverige att utvecklas. Marcus är medgrundare av Lägereldssällskapet, som startades 2022 tillsammans med Simon Green och Sofie Werner.

Lennart Pittja har drivit företag inom samisk turism sedan 1995 och grundade sitt nuvarande företag Sápmi Nature år 2016. Hans glamping-anläggning, Sápmi Nature Camp, lockar gäster från hela världen som kommer för att omfamnas av naturen och lära sig mer om den samiska kulturen. Lennart har mångårig erfarenhet av att utveckla och säkra kvaliteten på naturbaserad turism genom sitt engagemang inom samisk turism och Naturturismföretagen. Han är också ledamot i styrelsen för Swedish Lapland Visitors Board.

Kristina Inga har sina rötter i Nikkaluokta och Tornedalen, men är uppvuxen i Kiruna. Hon påbörjade sin karriär inom turism redan vid 16 års ålder. Efter att ha arbetat på Scandic i 10 år är hon nu utbildad Naturturismutvecklare. Sedan 2018 arbetar hon på Explore the North. Kristina trivs bäst utomhus, särskilt tillsammans med sin 6-åriga dotter.

En chans att bli medlem i Lägereldssällskapet: 
Alla som deltar i workshopen blir inbjudna som medlemmar i Lägereldsällskapet, ett slutet sällskap för turismföretagare över hela Sverige med syfte att stötta varandra till att lyckas.

Välj tillfälle:
Den här workshopen arrangeras vid två tillfällen och du intresseanmäler dig till den workshop som passar dig bäst.
Tillfälle 1: 29–30 maj är vi med Marcus Eldh och Lennart Pittja på Sápmi Nature Camp utanför Gällivare
Tillfälle 2: 31 maj–1 juni är vi med Marcus Eldh och Kristina Inga på Arctic River Logde i Tärendö

Kostnad: 500kr/deltagare(1st deltagare/företag). Anmälan efter bekräftelse om plats är bindande och priset faktureras innan aktiviteten.
(Värdet på aktiviteten är högre än kostnaden och det är Reboost-projektet som finansierar den kostnaden) Denna aktivitet riktar sig till besöksnäringsföretag verksamma i Swedish Lapland.

Tider: Kl.09.30 dag 1 till 14.30 dag 2.

Kvällshäng & övernattning: Första kvällen avslutas programmet officiellt kl.17.00, men du får gärna stanna kvar för kvällshäng och övernattning. Det blir säkert både bastu och brasmys och det är oftast då som de mest intressanta diskussionerna uppstår.

Intresseanmälan:
Du måste anmäla intresse senast söndag 7 maj!

  • Intresseanmälan tillfälle 1 29–30 maj på Sápmi Nature Camp här.
  • Intresseanmälan tillfälle 2 31 maj–1 jun på Arctic River Lodge, Tärendö här.

Vi har ett begränsat antal platser med max 14 deltagare per workshop, men vi kommer att höra av oss på tisdag den 9 maj för att berätta om vi kan ge dig en plats, men det hoppas vi.

Läs mer om Lägereldssällskapet här.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.