Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Monica Wikström Johansson, Nyföretagarcentrum, Malin Naess, samordnare för länets livsmedelsstrategi Nära Mat, Länsstyrelsen Norrbotten, Anna Engström, Nyföretagarcentrum, Petter Norén, Swedish Lapland Visitors Board, Lena Remahl, centrumutvecklare, Boden tillsammans.

Ahkka, Nyheter 20 december, 2023

Bred samverkan för fler nystartade företag

Nu startar Nyföretagarcentrum Nord i samverkan med Swedish Lapland Visitors Board, Nära Mat: Norrbottens livsmedelsstrategi och handelsutvecklare det nya affärsutvecklingsprogrammet Business Boost Academy. En extra satsning för att få fler nystartade företag som växer inom gröna näringar och livsmedelsförädling, besöksnäring, handel och restaurang i Norrbotten. 

– Efterfrågan på genuina och innovativa arktiska upplevelser är stor och det finns potential för fler entreprenörer att utveckla affärsidéer som svarar upp mot våra internationella och nationella besökares behov och drivkrafter, säger Petter Norén, Swedish Lapland Visitors Board.

Målgruppen för är blivande och nya företagare under deras första tre verksamhetsår. Programmet har 60 platser och är öppet för intresseanmälningar redan i dag.

– Vi vet att det finns ett starkt driv bland både infödda och nyblivna norrbottningar att starta eget och att professionellt stöd i tidigt skede många gånger är helt avgörande. Vårt nya affärsutvecklingsprogram är en pusselbit till Norrbottens framtid, säger Monica Wikström Johansson som ansvarar för satsningen inom Nyföretagarcentrum och som även sitter i Swedish Lapland Visitors Boards styrelse.

Monica Wikström Johansson menar att det är ett stort tryck på besöksnäringen i Norrbotten och den behöver växa. Utöver det behöver länet utveckla attraktiva samhällen, med fler livskraftiga företag inom restaurang och handel. Norrbotten måste dessutom öka sin självförsörjningsgrad av livsmedel och till det krävs fler som producerar och förädlar. 

– Med vårt nya affärsutvecklingsprogram Business Boost Academy vill vi möta upp behovet inom dessa branscher och skapa goda förutsättningar för nya attraktiva företag att lyckas redan från start.

En programomgång i Business Boost Academy ska genomföras årligen under 2024-2026. Programmet sträcker sig över en termin med ett flertal träffar och startar kommande vår, med trendspaningar, workshops, affärsrådgivning och nätverkande på schemat.

Initiativet möjliggörs genom finansiering från Familjen Kamprads stiftelse och vänder sig till nya företagare i Arvidsjaur, Boden, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix och Övertorneå.

• • • • •

Läs mer om Business Boost Academy här >

• • • • •
Kontakt: Monica Wikström Johansson, ansvarig Business Boost Academy, tfn 070-559 39 94

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.