Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter, Pressmeddelanden 2 mars, 2022

Direktflyg till Düsseldorf kommande vinter

Med start i december 2022 kommer Eurowings att flyga direkt Düsseldorf–Luleå två dagar i veckan och Düsseldorf–Kiruna en dag i veckan.
– Bytet av flygplats från Stuttgart till Düsseldorf ger stor potential för fler besökare till regionen och en signal om att vi är intressanta att satsa på, säger Cecilia Petzäll, Travel Trade Manager på Swedish Lapland Visitors Board.

Flygbolaget Eurowings har sedan december 2021 haft två flighter i veckan mellan Luleå och Stuttgart och en i veckan mellan Kiruna och Stuttgart. Nu väljer flygbolaget att satsa ytterligare en säsong, men i stället på direktflyg till och från Düsseldorf.

– Vi har jobbat med att få till ett direktflyg från Düsseldorf. I en enkät med turoperatörer är det en av de flygplatser de föredrar. Det här ger stora möjligheter för den kommande vintern för både resmålet Swedish Laplands internationella affärsnätverk av turoperatörer och våra lokala besöksnäringsföretag, säger Cecilia Petzäll.

Internationellt resmål på uppgång

Tromsö och Rovaniemi trafikeras redan av direktflyg från Düsseldorf som i stort sett bokas fullt under vintern.

– Nu har vi liknande förutsättningar, och ett kvitto på att Swedish Lapland är ett internationellt resmål på uppgång, säger Cecilia Petzäll.

Direktflyget mellan Luleå och Düsseldorf, i båda riktningarna, kommer att gå torsdagar och söndagar från och med 22 december 2022 till 23 mars 2023, förutom paus för torsdagsflyget 22 januari till 5 februari 2023. Direktflyget mellan Kiruna och Düsseldorf går i båda riktningarna varje lördag från och med 24 december 2022 till 25 mars 2023.

Välkommet besked

Eurowings gör satsningen helt utan krav på att turoperatörer ska stå för delar av bokningarna, vilket annars är en vanlig affärsmodell när flygbolag etablerar sig i nya regioner.

– De ser att det finns potential här. Vår region har varit intressant länge och nu satsas det, nu kommer resultatet av många års bearbetning. Att Eurowings etablerar sig på två flygplatser inom resmålet Swedish Lapland gör det också ännu mer attraktivt att resa hit, då det ger möjlighet till sampaketering Luleå och Kiruna. Ur en hållbarhetssynpunkt är det också positivt med direktflyg, säger Cecilia Petzäll.

– Besöksnäringen har varit hårt prövad under pandemin och det här är ett välkommet besked för återstarten. Nu kan vi bara hoppas att även det säkerhetspolitiska läget i världen stabiliseras, först och främst för demokratin och det ukrainska folkets skull. Men i förlängningen också för oss alla, och för förutsättningarna för internationellt resande, säger Annika Fredriksson, vd Swedish Lapland Visitors Board.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.