Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: CAIA

Nyheter 18 november, 2022

Snö och kyla lockade Bianca Ingrosso till Icehotel

Bianca Ingrosso är en framgångsrik entreprenör och en av Sveriges mest kända personer. Hennes sminkimperium Caia omsätter 100-tals miljoner och på helgerna ses den självbetitlade talkshowen ”Bianca” av hundratusentals människor. I sociala medier följer dessutom över en miljon människor hennes liv. Förra vintern följde de med henne till Kiruna och Icehotel via bilder och storys. Och nu syns snö, vinter och Icehotel åter i flödet tillsammans med Bianca. 

När Bianca Ingrosso besökte Kiruna i början av året var intresset enormt. Spekulationer kring vad hon gjorde på Icehotel trillade in i hennes kommentarsfält. Sedan dess har hon startat egen talkshow under namnet ”Bianca” och intresset för henne är kanske större än någonsin? I oktober kickade marknadsföringen av kosmetikföretaget Caias adventskalender igång. Den kampanjen visade sig vara anledningen till besöket i Kiruna, Jukkasjärvi och på Icehotel. 

Hem för en isdrottning

Det är en påkostad produktion, med både filmer och stillbilder från ishotellets exteriör och interiör. Här kan du se delar av materialet. Så varför blev Icehotel som inspelningsplats? 

– Icehotel valdes som inspelningsplats eftersom vårt ledord för julkalenderns kampanj var ”Nordisk isdrottning”, och det finns bara en plats i Norden där en isdrottning skulle bo – ishotellet. På ishotellet lyckades vi skapa en riktigt vintersagovärld, med ambitionen att inspirera våra kunder att ta vara på vinterns magi och låta den stå för fest, glamour och ögonblick att minnas, berättar Emelie Sundesten, chef för produkt & varumärke på CAIA

– Att Icehotel, skönhetsprodukterna och Bianca Ingrosso är den gyllene treenigheten för advents-kampanjen är ett exempel på att starka resmål skapar mer än bara gästnätter. Jag tänker också att vi inte ska underskatta betydelsen av att Jukkas- och Kirunabor ser denna framgångsrika tjej besöka och välja deras plats, kanske skapar det lite extra stolthet för platsen? säger Johanna Ögren, marknadsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.

– Dessutom, den superintressanta och köpstarka målgrupp som Caia når, nås nu även av vår arktiska natur. Produkten som beskrivs ”Inspirerad av skandinavisk vinter, frostiga kalla dagar och norrsken”. De arktiska värden som resmålet Swedish Lapland förknippas med, är värden som även andra företag vill bygga sin kommunikation kring. Vår arktiska vardag har en unik lyskraft, avslutar Johanna.   

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.