Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Mountainbike
Nyheter 16 november, 2021

Vi samordnar intressenter som vill vara med och utveckla leder

Tillväxtverket har gjort en utlysning för att investera i leder för vandring eller mountainbike på landsbygden. Swedish Lapland Visitors Board bjuder nu in intressenter för att forma en projektansökan.

Vi bjuder in intressenter och led-aktörer kopplat till vandring eller mountainbike-cykling som vill vara med och fortsätta utveckla en attraktiv och hållbar infrastruktur för turism, och skapa möjligheter både för landsbygdsföretag och invånarnas friluftsliv.

Då Tillväxtverket är tydliga i sin utlysning att de prioriterar ansökningar från regionala turistorganisationer och regionala ledsamordnare tar vi nu initiativet för att inventera utvecklingsidéer och behov.

Projektansökan steg två

I steg två kan vi ta på oss rollen att forma en projektansökan tillsammans med intresserade ledansvariga aktörer inom destinationen Swedish Lapland som svarar mot utlysningens intentioner och ramverk.

Destinationen Swedish Lapland har idag inte en tydlig profil som cykeldestination så utvecklingspotentialen är stor inom detta specifika område som innehåller flera olika intresseområden och kategorier.

– Denna utlysning är efterfrågad av många, så för att vi i regionen ska öka våra möjligheter till ett beviljande, tror vi att ansökan behöver innehålla ett stort mått av innovation och nytänkande, säger Richard Westerberg, Business Development Strategist på Swedish Lapland Visitors Board.

Utlysningen omfattar 25 miljoner kronor och öppnar preliminärt den 10 november 2021 och stänger den 31 januari 2022. Länk till utlysningen.

Vill du vara med?

Fredag 19 november klockan 9–11 anordnade Swedish Lapland Visitors Board en informationsträff riktad till intressenter som vill vara med och utveckla leder för vandring och cykling. Vi gjorde en omvärldsspaning relaterad till cykeltrender, och tog in input från medverkande. Nästa steg är att intresserade aktörer fyller i ett frågeformulär som vi sammanställer för att utveckla en gemensam ansökan.

Vill du vara med eller har du frågor? Kontakta Richard Westerberg: richard.westerberg@swedishlapland.com
070-559 89 53

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.