Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Kiruna välkomnar Air France vintern 24/25

Fotograf: Håkan Stenlund

Nyheter, Pressmeddelanden 24 maj, 2024

Kiruna välkomnar Air France vintern 24/25

Inte nog med att Kiruna Airport kan erbjuda européerna en snabbare väg till Swedish Lapland via Köpenhamn och Kastrup i vinter, nu väntar nästa flyglinje öppnas 21 december. Det är Air France som kommer att erbjuda veckovisa avgångar mellan Kiruna och Charles de Gaulle Airport i Paris mellan december och mars.

Kiruna blir Air Frances femte destination att lanseras i det som vi kallar Arctic Europe – Nordnorge, Finska Lapland och nu alltså även Swedish Lapland. Det som gör destinationen extra attraktiv för fransmännen är flera saker – området är mycket mindre exploaterat för fransmännen, aktiviteterna och kulturen uppskattas och maten upplevs fantastisk, något som är viktigt för den franska marknaden.

Ytterligare en reguljär flyglinje ut i Europa är en stor möjlighet för att fortsätta utveckla och expandera Swedish Lapland som resmål. Det är ett steg i att andra flygbolag ska våga satsa på regionen och förstå den attraktionskraft som finns här.

– Vi är väldigt positiva till den här utvecklingen på tillgänglighetssidan, det är precis vad vi och besöknäringsföretagen i Kiruna har önskat och arbetat för under lång tid och den franska marknaden har vuxit stadigt under flera år i rad nu, säger Peter Salomonsson, VD på Kiruna Lapland.

Nu kan fransmännen enkelt nå nästan hela regionen via direktflyg. Sedan två år tillbaka har vintercharter gått mellan Luleå och Paris med välfyllda flyg under hela säsongen. Och nu kommer alltså ytterligare ett lokalt resmål få en direktlinje till Frankrike.

– De stora framgångarna med vinterchartern har verkligen visat potentialen hos den franska marknaden. Vi har i flera år haft dialog och kontakt med Air France som visat intresse för vårt arktiska resmål, det är ett styrkebesked att de nu investerar och etablerar en reguljär linje mellan Kiruna och Paris, avslutar Annika Fredriksson, VD på Swedish Lapland Visitors Board.

Fakta om CDG-KRN

Flyglinjen kommer att göra en rotation i veckan, på lördagar med start 21 december och flyga fram till 8 mars.

Kontaktuppgifter

Swedish Lapland Visitors Board
Johanna Ögren, Head of Marketing and Business Development
+46 (0)70-373 18 89
Johanna.ogren@swedishlapland.com

Kiruna Lapland
Peter Salomonsson, VD
+46 (0)706765320
Peter@kirunalapland.se

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.