Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 2 maj, 2024

Ny guidehandbok om Bottenvikens skärgård

”Det finns många böcker om Bottenviken, men ingen som beskriver hur du som guide eller lärare bäst tar dig an Bottenvikens skärgård”. Så inleds förordet till Göran Widéns och Göran Wallins nya guidehandbok som gör just detta, riktar sig till dig som arbetar med guidning och värdskap i Sveriges nordligaste skärgård.

Både Göran Wallin och Göran Widén har många års erfarenhet av besöksnäringen i Bottenvikens skärgård och vill nu tillgängliggöra sin kunskap om dessa natur- och kulturmiljöer som kan berika besökarens upplevelse.

Wallin har verkat många år i besöksnärings- och skärgårdsbranschen och har både varit Luleå kommuns skärgårdschef och jobbat som projektledare på Swedish Lapland Visitors Board. Även Widén är erfaren besöksnärings- och skärgårdsföretagare och driver idag Brändön Lodge.

Guidehandboken är tänkt som en uppslagsbok för både inspiration och fakta. Här hittar allt du behöver veta om flora, fauna, öar och platser – varvat med bilder som illustrerar. Även om guidehandboken i första hand riktar sig till nya och etablerade företag för att inspirera till utvecklandet av nya aktiviteter och upplevelser, så är den lika intressant att läsa för dig som bara är nyfiken på skärgården i Norrbotten.

Boken är helt gratis och går att ladda ner som pdf-fil. Tack vare det digitala formatet kan Widén och Wallin göra uppdateringar efter som och har därmed skapat en handbok som är ständigt aktuell. Handboken har även tryckts upp i 150 exemplar och delats ut till turistföretagare.

Här kan du läsa eller ladda ner boken helt gratis.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.