Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: BRA – ATR 72-600

Destinationsutveckling, Nyheter 20 april, 2021

Nytt flyg till Skellefteå Airport från Göteborg och Stockholm

Flygbolaget BRA etablerar sommartrafik till Skellefteå Airport från Göteborg och Stockholm-Bromma. Flyglinjen öppnar för ökad sommarturism till Skellefteå och Swedish Lapland från både Mälardalen och Västra Götaland samtidigt som tillgängligheten förbättras.

– Flygförbindelser och tillgänglighet är en avgörande faktor för vår besöksnäring och det är både ett styrkebesked att man väljer att satsa nu, som en signal om återhämtning av marknaden. Tajmingen kan helt enkelt inte vara bättre. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsen är väldigt viktig för oss, säger Johanna Ögren, marknadsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.

– Svemestertrenden är stark just nu och vi ser ett uppdämt behov av att resa. Med BRA:s sommarflight ges ressugna från Mälardalen och Göteborgsregionen möjlighet att upptäcka en annan, och kanske helt ny, del av Sverige, säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå, som ser fram emot att välkomna besökare till Skellefteå och Swedish Lapland i sommar.

Om trafiken i sommar faller väl ut ser BRA en god möjlighet till en fast etablering av daglig reguljär trafik till Stockholm-Bromma. Priserna på en enkelbiljett till Göteborg kommer vara från 800 kr.

– Skellefteå växer och kommer både i sommar och framöver ha stort behov av flygtrafik till och från vår region. Vi ser BRA´s etablering av direkttrafik till både Göteborg och Stockholm som ett viktigt steg för vårt näringsliv och våra invånare samtidigt som man skapar stora möjligheter för inrikes turism säger Robert Lindberg VD Skellefteå Airport.

Under pandemin har flygbolaget BRA verksamhet varit begränsad, men i takt med att allt fler människor vaccineras startar bolaget succesivt upp sin verksamhet.

– Tillväxten i Skellefteå med omnejd saknar motstycke och vi vill med de här direktlinjerna ta ett första initiativ och bidra till den utvecklingen. Vi hoppas att sommarens flygtrafik kommer att tas emot väl av våra kunder och partners, säger BRA´s kommersiella chef Ulrika Matsgård.

Flygningarna kommer att starta torsdagen den 15 juli och pågå till och med söndagen den 15 augusti med avgångar till både Göteborg och Stockholm-Bromma torsdagar och söndagar. Skellefteå blir den enda destinationen i Norrland som kan erbjuda direkttrafik till/från Göteborg.

Tidtabell, mer info och bokning via BRA.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.