Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Roberto Maiorana, generaldirektör Trafikverket och Petronella Modin Swedish Lapland Visitors Board.

Destinationsutveckling 14 april, 2023

Tioårsjubileum för Nattågsgruppen under Järnvägsforum Norr i Luleå

Järnvägsforum Norr lockade rekordmånga besökare under den 30-31 mars i Luleå. På utställningsytan fanns Swedish Lapland Visitors Board med monter.

Forumet är en viktig händelse inom järnvägsområdet och samlar högt uppsatta beslutsfattare, tunga företag och organisationer för att diskutera infrastrukturpolitikens utmaningar i en föränderlig tid.

Hur kan vi möta de behov som den gröna omställningen skapar? Hur kommer det nära förestående Nato-medlemskapet att påverka infrastrukturens behov? Och hur kan Sverige öka sin medfinansiering från EU?

En viktig aktör i utvecklingen av tågresandet i övre Norrland är Nattågsgruppen, Samverkansgruppen för utveckling av nattåg i Övre Norrland. Samarbetet och gruppen firar i år tioårsjubileum och består av Trafikverket, tågoperatörer, kommuner, besöksnäringsfrämjare, Svenska turistföreningen, Norrbottens handelskammare, kommuner och näringsliv. Swedish Lapland Visitors Board koordinerar arbetet. Gruppen har varit och blivit ett viktigt forum och aktör för samverkan mellan olika nivåer.

Här kan du läsa en artikel som sammanfattar programmet och talarnas viktigaste budskap.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.