Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Niklas Wede
Nyheter, Pressmeddelanden 9 februari, 2024

Välkommen Niklas Wede, ny marknads- och affärsutvecklare

Niklas Wede, med erfarenhet från både besöksnäringsentreprenörskap och Sveriges enda hållbarhetsmärkning inom natur- och kulturturism, ansluter som en nyckelspelare för utveckling av innovativa upplevelser riktade mot den internationella resemarknaden. Som marknads- och affärsutvecklare kommer Niklas att bidra till teamets arbete med att stärka besöksnäringen i Sveriges arktiska resmål.

– Niklas är en värdefull tillgång för turismutvecklingen i länet, med insikter i regenerativt turismarbete och strategier för att utnyttja näringens potential, säger Annika Fredriksson, vd på Swedish Lapland Visitors Board.

Niklas har varit med och grundat eko-lodgen Arctic Retreat och har ansvarat för hållbarhetsmärkningen Nature Best Sweden och dess ackreditering enligt GSTC – Global Sustainable Tourism Councils globala hållbarhetskriterier.

– Att kliva in i denna roll ser jag som en spännande möjlighet att förena min passion för utveckling inom besöksnäringen och kunskaper från bland annat nationellt hållbarhetsarbete, säger Niklas och fortsätter.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med lokala företagare för att diskutera nya, hållbara reseupplevelser som inte bara lockar internationella besökare, men också bevarar vår fantastiska natur och kultur för framtida generationer.

Rollen som marknads- och affärsutvecklare är inte ny i organisationen, men är i ständig förändring med anledning av omvärldstrender och våra lokala besöksnäringsföretagares prioriteringar och behov.

– Vår verksamhet strävar efter att vara Arktis mest ansvarsfulla resmål, engagera externa intressenter och stärka företagens utvecklingsmöjligheter, säger Johanna Ögren, Head of Market and Business Development.

Med egenutvecklade eller externa beprövade verktyg och metoder kommer Niklas och teamet stödja lokala företag genom workshops, coaching och webinar för att stärka konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Niklas tillträder 26 februari.

Kontakt:

Niklas Wede, 072-240 61 22, niklas.wede@swedishlapland.com

Johanna Ögren, 070-373 18 89, johanna.ogren@swedishlapland.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.