Swedish Lapand Visitors Board logotyp Europeiska unionen logotyp
English flagEng
Nyheter 10 juni, 2021

Eat the landscape – maten i fokus i vår arktiska region

Inom projektet Visit Arctic Europe II arbetar vi med image- och kännedomsmarknadsföring runt vår arktiska miljö och natur. Och nu har turen kommit till det arktiska köket. Tre utvalda kockar – en från varje land – har fått fotografier från våra vackra landskap, miljöer och vyer som de sedan ska återskapa på tallriken. För Swedish Laplands del deltar kocken på Scandic Ferrum i Kiruna, Alexander Meier. Alex har en lång historia som prisbelönt kock, både i andra delar av världen och här i Swedish Lapland.

– När vi pratar om arktiska Europa så ger det eko, intresset för just det här området – vår kultur, natur och sätt att leva – är stort ute i världen. Tillsammans har vi ett helt otroligt erbjudande till besökare. Vi stärker alla varandra och tillsammans står vi än starkare i konkurrensen mellan naturbaserade resmål världen över, säger Johanna Ögren, Marketing Strategist, för Swedish Lapland Visitors Board.

Kampanjen är live just nu och består av tre delar. En annonseringsdel där filmer och material från kampanjen visas i sociala medier. En PR-del där vi aktivt bearbetar internationella medier. Den tredje och sista delen, som sker längre fram, blir att göra en matlagningsupplevelse för några utvalda medier, digitalt men förhoppningvis även på plats om vi börjar resa snart igen.

– Det ska bli intressant att följa den här kampanjen. Kanske kan vi upprepa den fina PR-mässiga framgången vi fick med Naming the Auroras? 109 medier i 32 länder skrev om den kampanjen, berättar Anna Skogh, Press & PR manager för Swedish Lapland Visitors Board.

Förhoppningen är också att fler restauranger och anläggningar som är med i projektet Visit Arctic Europe II ska kunna haka på kampanjdelen som går under hösten och antingen göra sina egna rätter eller kanske rent av servera samma rätt hos sig. Mer information om detta kommer senare.

Mer om samma ämne:
Här hittar du kampanjfilmen med Alexander Meier
Här kan du läsa mer om kampanjen och Alexanders rätter
Mer om projektet Visit Arctic Europe

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.