Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: STF

Nyheter 31 mars, 2021

Fyra boenden i Swedish Lapland ansluter sig till STF

De flesta av Svenska Turistföreningens 250 boenden drivs av egna entreprenörer som anslutit sig för att bland annat ta del av STF’s starka varumärke gentemot svenska gäster. Nu ansluter sig Kukkolaforsen Turist & Konferens, Arctic River Lodge, Pinetree Lodge, Aurora Mountain Lodge till det nationella nätverket.

De boenden som erbjuds anslutning är noga utvalda och drivs av entreprenörer som delar varumärket STF’s värderingar och levererar värdskap i världsklass. Gemensamt för dem alla är att de ska vara personliga, genuina och hållbara med fokus på natur och kulturupplevelser. Via föreningens egna kanaler når anslutna boenden ut till bland annat 250 000 medlemmar som vill upptäcka Sverige.

– Vi har en förhoppning och tro på att STF:s medlemmar kommer att gilla vår anläggning eftersom den är naturnära, arktiskt exotisk och lite vid sidan av. Vår filosofi är att ”vår vardag är våra gästers lyx” och att alldeles för få har fått uppleva Tornedalen – Bastuns och sikens rike, säger Martin Spolander, Kukkolaforsen Turist & Konferens.

– För oss andas STF friluftsliv och frihet i Sveriges vackra natur. Av denna anledning och STF:s stora synlighet samt målinriktade arbete är vi så oerhört stolta att få vara en del av föreningen. Att få visa vår landsända för medlemmar och gäster, säger Sara o Johan Väisänen med tillägget att kaffet alltid är varmt i Tornedalen. 

– Vi arbetar ständigt med att hitta nya intressanta platser för våra medlemmar och gäster. Genom att samarbeta med entreprenörer som erbjuder hållbara upplevelser kring natur och kultur kan STF få fler att upptäcka Sverige och via oss kan dessa aktörer få fler att hitta till just dem. Jag är väldigt glad över att få hälsa två familjer, Spolander och Väisänen, välkomna till STF familjen. Deras fantastiska boenden och värdskap har allt vi kan önska för att kunna erbjuda de bästa naturupplevelserna i Sverige, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare STF.   

Kukkolaforsen Turist & Konferens drivs av Johannah och Martin Spolander, vackert belägen vid den brusande Torne Älv. En genuin kulturmiljö med fiskebodar, halstringsbodar, fiskemuseum och vattendrivna kvarnar. Här bedrivs också det unika håvfisket enligt uråldriga metoder. I restaurangen med de tornedalska smakerna hämtas råvarorna från det stora skafferiet som finns runt knuten.  Förutom bastubad i Sveriges enda bastuby väntar forsränning, hundspann och spektakulär natur. 

Pinetree Lodge i Särkimukka, Aurora Mountain Lodge i Lannavaara och Arctic River Lodge i Tärendö är tre unika lodger som alla drivs av Johan och Sara Väisänen under samlingsnamnet Explore the North. Norrsken. midnattssol, bastu, jacuzzi, vildmark, lokala råvaror och dryck är saker som representerar alla platserna. Men hjärtat i verksamheten är de 200 arbetande slädhundarna som tar med gästerna på upplevelser i den storslagna naturen, både sommar och vinter. 

STF är en ideell medlemsförening, grundad 1885 som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att slå vakt om allemansrätten och inte minst inspirera och guida till nya äventyr. STF driver ett 50-tal boenden i egen regi, främst i fjällen. Förutom dessa finns cirka 180 boenden anslutna till STF. De ägs och drivs av egna företagare och är noga utvalda. 

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.