Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter 8 mars, 2022

Resmålet Swedish Lapland värd på ny friluftsfestival

20–22 maj 2022 är det premiär för Outdoor Festival STHLM, ett nytt storslaget evenemang på Djurgården. Resmålet Swedish Lapland är med som värd för festivalen. Under tre dagar får besökarna inspiration för nya äventyr, aktiviteter och resor.

Outdoor Festival STHLM arrangeras av Nordic Outdoor Adventures och tar plats på centrala Djurgården i Stockholm. Festivalen riktar sig till alla som gillar friluftsliv, såväl erfarna entusiaster som nya personer i naturen, familjer, vuxna som barn.

– Vi vill att besökaren ska få möta en riktig friluftscamp och få en riktig upplevelse. Det är mer än bara en mässa. Förutom entusiasterna finns det också väldigt många som är nya i naturen som vi vill nå, säger Michael Malmborg, verksamhetsledare på Nordic Outdoor Adventures.

Bland aktiviteterna finns utställningar, clinics, nyheter, föredragningar, tävlingar, måltider och mycket mer. Idén med arrangemanget är att besökarna ska få uppleva friluftslivets mångfald genom olika prova-på-aktiviteter, föredrag av kända friluftsprofiler och äventyrare samt få chansen att möta intresseväckande utställare.

”Rätt plats att nå vår målgrupp”

Vy Tåg AB, som kör Nattåget Norrland, deltar i Outdoor Festival STHLM som associationspartner och Swedish Lapland deltar som värd.

– Vi vill inspirera till resor och friluftsliv inom Swedish Lapland och tror att det här är helt rätt plats att nå vår målgrupp. Tillsammans med Vy kommer Swedish Lapland att ha en mycket central och synlig plats på festivalområdet, säger Louise Johansson, projektledare marknad- och destinationsutveckling på Kiruna Lappland och delsamordnare för Swedish Laplands medverkan.

– Swedish Lapland är en väldigt stor och viktig aktör. Destinationen har så mycket att erbjuda den friluftsintresserade och vi är väldigt glada att de är med på festivalen, säger Michael Malmborg, Nordic Outdoor Adventures.

Flera representanter från Swedish Lapland

Hittills är nio företagare från Swedish Lapland klara för medverkan. Till exempel kommer Eva Gunnare, Essense of Lapland, att berätta om ätbart från naturen och Ylva Sarri, Scandinavian Sámi photoadventures, berätta om både hållbarhet ur ett samiskt perspektiv och hålla workshop om att fota norrsken. Dessutom representeras destinationen av fyra deltagare från Swedish Lapland Visitors Board och lokala destinationer.

– Vi har redan en spännande mix av representanter från olika delar av vår arktiska destination som vi ser fram emot att visa upp, säger Louise Johansson.

Detaljerat program med alla deltagande företag och planerade aktiviteter kommer att publiceras senare under våren. Evenemanget är gratis, men ett festivalpass går att köpa som ger besökaren ännu större upplevelse. Besökaren får då tillgång till speciellt utvalda prova-på-aktiviteter och chans att vinna fina priser.

Läs mer om Outdoor Festival STHLM

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.