Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Nyheter, Pressmeddelanden 4 april, 2024

Cecilia Malmström går in i rollen som Stakeholder Relationship Manager

Cecilia Malmström ansluter till Swedish Lapland Visitors Board i den nya rollen som Stakeholder Relationship Manager. Cecilia kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på Kompetensföretagen i Stockholm och har flyttat tillbaka till hembyn Sjulsmark efter 25 år i huvudstaden.

– Vi är jätteglada att välkomna Cecilia till teamet. Med Cecilias hjälp kommer vi att ytterligare kunna stärka kunskapen om besöksnäringen brett hos samhällets aktörer. Med hjälp av sin breda bakgrund och mångåriga erfarenhet kommer hon att vara en nyckelspelare i vårt samverkansarbete, säger Annika Fredriksson, vd Swedish Lapland Visitors Board.

I rollen som Stakeholder Relationship Manager kommer Cecilia att främst arbeta med besöksnäringens och turismens intressenter. Arbetet bygger på att hämta in, sprida och dela insikter och kunskaper om besöksnäringens bidrag till samhällsutvecklingen hos berörda möjliggörare och förutsättningsskapare.  Hon kommer att arbeta med relationsbyggande, kommunikationsinsatser och initiera samt vidareutveckla partnerskap för Swedish Lapland Visitors Board.

Cecilia har jobbat med kommunikation i många år, både som kommunikatör, pressekreterare och nu senast som kommunikationschef. Hon är ursprungligen från Sjulsmark, som ligger mellan Piteå och Luleå, och har efter många år söderöver flyttat tillbaka till sin hemby.

– Jag har arbetat inom arbetsmarknadsområdet i 15 år och vill nu gå åt ett nytt håll. Jag känner att jag hamnat mitt i prick, efter att ha givit Stockholm ett kvarts sekel av mitt liv kan jag nu ge tillbaka till platsen jag kommer ifrån, säger Cecilia Malmström, och fortsätter:

– Det känns oerhört stimulerande att ge mig in på ett så pass viktigt område som det här är. Jag är ödmjuk inför de människor jag kommer att möta och den kunskap de sitter på.

Cecilias arbete kommer att vara en viktig del i att följa Norrbottens besöksnäringsstrategi, där samverkan spelar en stor roll i många delar.

– Vår långsiktiga vision är att bli Arktis mest ansvarsfulla resmål, för att nå dit behöver vi ha så många som möjligt med oss på tåget, därför är samarbete mellan olika parter en förutsättning. Där kommer Cecilia att spela en viktig roll, säger Annika Fredriksson.

Cecilia finns på plats på Swedish Lapland Visitors Boards kontor i Luleå sedan 26 mars.

Kontakt

Cecilia Malmström, 073-941 75 66, cecilia.malmstrom@swedishlapland.com

Annika Fredriksson, 070-512 23 46, annika.fredriksson@swedishlapland.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.