Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: Carl-Johan Utsi

Nyheter 14 juli, 2020

Stöddokument för riskhantering av Covid-19

Hur Coronasäkrar jag mitt boende eller aktivitet? Det är en fråga som ofta ställs till Swedish Lapland Visitors Board. Och varje gång svarar vi: Det beror på.

Idag finns det en uppsjö av information gällande Covid-19, allt från rekommendationer och restriktioner från myndigheter, råd och tips från olika aktörer inom besöksnäringen och missledande spekulationer av förståsigpåare.

Det är inte alltid enkelt att sålla i informationen, inte ens alltid bland alla värdefulla tips från trovärdiga aktörer inom själva näringen. Frustrationen växer och ibland önskar man att någon bara kunde peka med hela handen och säga: Börja här! Gör så!

Men det är inte riktigt så enkelt. Vad som är enkelt, är de myndighetsrekommendationer vi ska förhålla oss till: social och fysisk distansering samt minska spridningen av indirekt kontaktsmitta genom att hålla rent och tvätta händerna. Utmaningen är: Hur anpassar jag min verksamhet efter rekommendationerna? För det finns inga färdiga checklistor.

Men för att komma igång med åtgärder för att förhindra smittspridning i din verksamhet, har vi sammanfattat några punkter för var du kan börja och vad som är viktigt att tänka på för att försäkra kontinuitet i ditt arbete.

Ladda ner Stöddokument för riskhantering gällande Covid-19 (pdf)

Tveka inte för att börja kommunicera kring de åtgärder du gjort i din verksamhet för att förhindra smittspridning. Redan idag får vi frågor från journalister och turoperatörer som planerar resor till vintern 2020/21, för att inte tala om alla tveksamma resenärer! Gör det enkelt för dem att ta beslut genom att berätta om ert arbete så att de kan känna sig trygga inför sitt val av resmål.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.