Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Annika Fredriksson del av expertpanel på GSTC2022

Nyheter 21 december, 2022

Annika Fredriksson del av expertpanel på GSTC2022

Inför en nästintill fullsatt sal guidade Ingunn Sørnes, Special Advisor på Innovation Norway åhörarna genom ett pass under rubriken ”Smart Cities & Regions: Better Places to Live and Visit” under GSTC2022 i Sevilla. Annika Fredriksson var en av de inbjudna talarna.

Avstampet var hur man med en smartare besöksnäring och digital teknik och gör platsen bättre för invånarna och därigenom också för besökarna. Genom integrering av policys för strategiska värdekedjor baserat på ett hållbarhetsarbete i praktiken, ökad tillgänglighet och resor med låga koldioxidutsläpp byggs ett bättre samhälle.

Hållbar turism har en central betydelse inom EU’s program för omställning och det var olika aspekter av detta som de tre inbjudna talarna fördjupade sig i.

Annika Fredriksson vd för Swedish Lapland Visitors Board var inbjuden för att bland annat berätta om genomförda insatser för att utveckla och synliggöra det Arktiska Europa som resmål hos den globala resenären. Ett arbete vi gjort tillsammans med våra norska och finska kollegor – Northern Norway Tourism Board och Finnish Lapland Tourism Board.

Visit Arctic Europe är ett exempel på hur EU:s stora strukturprogram bidrar till att skapa smartare och mer hållbara lokalsamhällen, genom en gränslös samverkan.

Medverkade gjorde förutom Annika även Marina Delgado Pelarda, Technical Advisor, Government of Andalusia och företrädare för NECSTouR och Sara Martínez-Cañavate, konsult för ECOTERRAE.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.