Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Fotograf: FN

Förenta Nationernas generalsekreterare António Guterres. Foto: FN

Nyheter, Omvärld 27 september, 2023

Idag firar vi World Tourism Day tillsammans

Idag, den 27 september, firas World Tourism Day runt om i världen. För oss som jobbar med turism och resor en dag att vara stolta och glada över. Turism, när den görs rätt, är en investering i människor, plats och välfärd.

Och, när det görs rätt, en chans att göra denna planet till en bättre plats, en kraft för framsteg och ömsesidig förståelse samt ett fundament och ryggrad i både landsbygdens och städernas ekonomier.

Den här dagen, #wtd23, vill vi påminna oss själva om behovet av smarta investeringar för att bygga en mer regenerativ verksamhet som stärker möjligheten att svara upp mot lokalsamhällets behov och leverera betydelsefulla o värden för människor och planet.

Världsledaren, Anntónio Guterres, FN’s generalsekreteraren skickar idag med en hälsning till oss alla:

”Turism är en kraftfull kraft för framsteg och ömsesidig förståelse. Men för att kunna leverera sina fulla fördelar måste denna kraft skyddas och vårdas. Så låt oss alla göra mer för att utnyttja den fulla potentialen av hållbar turism. För att investera i hållbar turism är att investera i en bättre framtid för alla.”

Läs mer om hur FN’s turismorgan World Travel Organisation, UNWTO arrangerar sin globala konferens och uppmanar hela världen att delta i firandet här.

Join the celebration!

#UNWTO
#WTD23

#worldtourismday
#världensmestansvarsfullaarktiskaresmål
#careforhearctic

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.