Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
Dator och kopp
Nyheter 8 april, 2024

Digital lärplattform för besöksnäringen i hela Norrbotten

Företagen ska få stöd med sin affärsutvecklingsprocess när de vill, var de vill. Det är anledningen bakom Swedish Lapland Visitors Boards nya lansering – en digital lärplattform.

Swedish Lapland Visitors Board har tagit fram en digital lärplattform. En utbildande kunskapsbank där företag inom vårt arktiska resmål kan ta del av lärande material när det passar dem, på en plats som passar dem.

– Det finns många fördelar med kunskapsdelning över nätet. Dels hållbarhetsmässigt, även att du kan ta del av det när det passar dig. Med tanke på situationen hos företagen vi främjar, där tiden är knapp och avstånden kan vara långa till fysiska utbildningstillfällen, är en digital lärplattform det naturliga steget, säger Johanna Elenius, Digital Business Developer på Swedish Lapland Visitors Board.

Utbildningsinsatser är inget nytt för Swedish Lapland Visitors Board. Sedan starten av organisationen har det varit en av de viktigaste elementen i utvecklingen av företagen i regionen.

Det som är nytt är att material nu får ett hem, en plats där det kan leva vidare och i hållbarhetens anda återanvändas. 

– Vi har under många år skapat utbildande material som håller hög klass, men aldrig haft någonstans att placera materialet för återbruk. Förhoppningen här är att bygga upp en katalog av information och inspiration som kommer företagare i Swedish Lapland till gagn när de vill ha det, säger Petter Norén, Digital Transformation Lead på Swedish Lapland Visitors Board.

Lärplattformen är ett verktyg som hör till Arctic Innovation Lab™, Swedish Lapland Visitors Boards nya innovations- och produktutvecklingsprocess, anpassad för vårt arktiska resmåls små och medelstora företag och internationella profil. Läs mer om detta i den här artikeln.

Med plattformen, och teknikens hjälp, hoppas teamet inom verksamhetsområdet Marknad och Affärsutveckling, att det ska bli lättare och effektivare att ta del av kunskap för företag som söker den.

– Vi är i början av resan ännu, men målet är att kunna skräddarsy utvecklingsprogram för enskilda företag, avslutar Petter.

Få en snabbkurs i lärplattformen under en timme

Är du besöksnäringsföretagare i Norrbotten och intresserad av att veta mer om lärplattformen? Vi håller tre webinar under april där du får veta hur den fungerar och hur du gör för att komma in.

Klicka på det datum som passar dig för att komma till anmälningssidan.

Måndag 15 april, kl. 10:00-11:00

Torsdag 18:e april, kl. 15:00-16:00

Måndag 29:e april, kl. 08:00-09:00

Varmt välkommen att ta del av nya möjligheter.

Kontakt:

Johanna Elenius, Digital Business Developer, johanna.elenius@swedishlapland.com
Malin Jonsson, Business Development Coordinator, malin.jonsson@swedishlapland.com

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.