Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng
North Sweden Green Deal, Nyheter 6 december, 2022

Norrbotten är en gigantisk innovationsarena – ett co-lab för att hitta nya vägar

Redan inom fem år ska Norrbotten ha vuxit med 10 000-tals nya invånare. Nu möter vi utmaningen genom att förvandla hela länet till ett enda jättestort co-lab.

Norrbottningarna behöver bli 10 000-tals fler. I vissa kommuner har nya invånare och kompetenser redan flyttat in. Det är ett välkommet tillskott. Att växa fort är däremot också utmaning för länet. Nya arbetssätt och lösningar krävs. Det för att hitta de smarta vägval som kan klara den enorma samhällsomvandlingen som följer i industrietableringarnas fotspår.

– Det har varit en intensiv höst i projektet North Sweden Green Deal Attraktion när vi har öppnat upp Norrbotten till en enda stor innovationsarena. Ett co-lab av gigantiska mått. Tillsammans med Norrbottens 14 kommuner bygger vi beredskap och rustar samtliga i arbetet med att bli fler invånare, berättar Ella Jonsson, Innovation Manager för North Sweden Green Deal Attraktion.

Halvtid – och redan har vi hunnit en bra bit på vägen

Nu lackar det mot jul och vi noterar halvtid i det viktiga projekt North Sweden Green Deal Attraktion. Kommunerna får via det ta del av nya arbetsätt och metoder under Swedish Lapland Visitor Boards innovationsledning. Stärkta kommuner lyfter samtidigt hela regionens attraktion och mottagarkapacitet.

Under december kommer vi dela med oss av kortfattade artiklar som berättar om jobbet som sker ute i kommunerna tack vare NSGD-projektet. Häng med oss och lär mer om vad som är på g i Norrbotten!

Först ut: Jokkmokk!
”Fokus på ökad inflyttning och nya etableringar när Jokkmokk planerar för framtiden”

Läs också om nuläget i projektet här
Halvtid i North Sweden Green Deal – arbetspaket Attraktion”

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.