Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Smart digital utveckling för nya affärer

Nyheter, Smartare digitala affärer 2 december, 2021

Smart digital utveckling för nya affärer

Nu öppnar anmälan till första omgången av Smart Digital Business (SDB). Insatsen ska leda till fler affärer genom att utveckla 150 företag i sin digitala försäljning direkt mot resenären. Företagen erbjuds en strukturerad utvecklingsprocess, en egen coach och konkreta verktyg för att hänga med i den pågående globala digitala utvecklingen.

– Det senaste halvåret har vi planerat, testat och kvalitetssäkrat våra insatser mot företagen. Nu är vi väldigt trygga i att vi kommer ge direkt nytta för alla företag, stora som små. Alla som vill börja tjäna pengar på internet och är motiverade att utveckla sitt företag bör ansöka om att vara med, säger Petter Norén, digital strateg på Swedish Lapland Visitors Board och projektledare för Smart Digital Business.

Projektet pågår tre omgångar under 2022 och 2023 där upp till 50 företag per omgång kan delta ett halvår vardera. Deltagarna får analys av sin digitala närvaro i relation till resenärernas köpbeteende och behov. Utifrån analysen skapas en skräddarsydd utvecklingsplan och en personlig coach stöttar under hela processen.

Viktigt för regionens företag vara del av digitala utvecklingen

Bakgrunden till projektet är att konsumenter i allt högre använder grad digital teknik för att söka, planera och boka resor och tillhörande turistprodukter. Och pandemin har satt den digitala utvecklingen på snabbspolning framåt. Därför blir det allt viktigare för turistföretag att använda digital marknadsföring och digitala verktyg och funktioner. Målet med Smart Digital Business är att se till att regionens företag hänger med i den digitala revolutionen, utnyttjar möjligheterna och skaffar sig konkurrensfördelar.

Att delta i projektet är kostnadsfritt, men kostnader kan tillkomma beroende på vad företaget själv vill utveckla.

– Den viktigaste insatsen är målmedvetenhet och motivation, då kan företagen ta enorma kliv i utvecklingen, säger Petter Norén.

Läs mer

Läs mer om Smart Digital Business här.

Vill du som företagare vara med? Läs mer och anmäl dig här.

Förutom projektet Smart Digital Business pågår också Digital Ads Campaign, där företag kan få hjälp med sin digitala annonskampanj. Läs mer här.

Relaterade nyheter

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.