Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Om Anna Pollock – kursledare och grundare av Back-to-Life

Anna Pollock

Med en omfattande karriär som forskare, strateg och förändringskatalysator för den internationella turism- och besöksnäringen är Anna Pollock en legend inom sitt område. Hon beskrivs ofta som både visionär och före sin tid. Hon ser sig själv som en förändringsagent med uppdrag att hjälpa människor att förbereda sig för en helt annan framtid. 

Pollock brinner för besöksnäringens förmåga att generera välbefinnande och välfärd för människor och platser, förutsatt att det görs på ett hållbart sätt – det vill säga med respekt för allt levande och i harmoni med naturens lagar. 

Med en oemotståndlig nyfikenhet och kreativitet hjälper Anna människor att förstå begreppen, konsekvenserna och tillämpningen av ett regenerativt tillvägagångssätt. Konkret menar hon att det system som turismen bygger på idag har gjort sitt och behöver förändras. Hennes arbete går ut på att hjälpa de som vill vara med och påskynda den förvandlingen.  

Anna Pollock har under sitt yrkesverksamma liv framgångsrikt förutsett och hjälpt till att forma bland annat: 

  • framväxten av välmående och hållbarhet på 70-talet, 
  • teknikens påverkan på marknadsföringen av turism, 
  • behovet av att flytta fokus från produkter till att utveckla upplevelser, 
  • vikten av klimatförändring och dess inverkan, 
  • den djupgående förändringen i mänskliga värderingar som ligger till grund för framväxten av en mer medveten, kräsen resenär. 

Tidigare har Anna jobbat med länder och besöksmål som Kanada, Nya Zeeland, Skottland, Storbritannien, Norge. Hon är även en hyllad huvudtalare som talat för bland annat UNWTO, PATA, ATTA , HEDNA, WINTA och för flertalet regionala branschorganisationer. 

Läs mer om Anna Pollocks kurs Back-to-Life Introduction to a Regenerative Renaissance här.

Läs mer om Anna Pollock och hennes arbete här.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.