Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Vår styrelse

Styrelsen för Swedish Lapland Visitors Board ekonomisk förening

Peter Engström

Ordförande

Peter Engström, styrelseordförande, är prisbelönt besöksnäringsentreprenör och delägare i Arctic Bath och Storklinten med rötterna inom markentreprenadbranschen. Dels som egenföretagare och som produktions- och arbetschef inom Cliffton och PEAB. Genom Arctic Bath har han medverkat till att sätta Swedish Lapland på världskartan. Han har också tidigare varit ordförande i styrelsen för Boden Turism.

peter.engstrom@swedishlapland.com

Britta Flinkfeldt

Civilekonom, företagare, tidigare kommunalråd i Arjeplog samt ordförande i Norrbottens Kommuner. Arbetar numer med konsultuppdrag inom styrning, ledning och strategiskt arbete samt innehar ett antal förtroendeuppdrag – strukturfondspartnerskapet, ledamot i Sparbanken Nord samt Invest in Norrbottens styrelser. Skriver krönikor om lokal och regional utveckling.

Monica Wikström-Johansson

Civilekonom och senior affärsutvecklare inom framför allt försäljning, kapitalanskaffning och affärsstrategier. Monica Wikström-Johansson har uppdrag som processledare och rådgivare inom ägar- och styrelsefrågor, rådgivare och utbildare för både start-up bolag och tillväxtföretag. Har bland annat varit med vid uppstarten av riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr, arbetat som affärsutvecklare på PWC, klubbdirektör på Luleå Basket, marknadschef Luleå Hockey samt drivit ett antal egna företag. Dessutom besitter hon ett stort affärsnätverk.

Daniel Örtqvist

Professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet. Daniel Örtqvist är även ställföreträdande prefekt och huvudansvarig utbildningsledare för institutionen för ekonomi, teknik och samhälle. Hans forskning berör huvudsakligen frågeställningar kopplat till den entreprenöriella identiteten, etablering av nya företag och regional utveckling. Han har publicerat i ett antal olika internationella tidskrifter samt bland annat tagit fram rapporten ”Hur mår besöksnäringen i Norrbotten?”

Göran Widén

Göran Widén är en välkänd profil inom Luleås och Norrbottens besöksnäring. Han är grundare och ägare av Brändön Lodge och Pinebay Lodge och driver även Klubbvikens skärgårdsanläggning. 2016 tilldelades han Luleå kommuns företagarstipendium vid Luleå Business Awards.  Han också medlem i regionala företagarföreningen Arctic Getaways, som samverkar inom High-End-segmentet

Malin Franck

Vd på Icehotel och utbildad jurist med ett långt, gediget och imponerande cv inom hotellbranschen – restaurangdirektör för Svenska Mässan/Gothia Towers i Göteborg, affärsområdeschef inom Winn Hotel Group med ansvar för att öppna tre hotell, vd på ett antal Radisson Blu-hotell (Arlanda, Västerås och Göteborg). Hon har också varit vd för ett ett Radisson Blu hotel i Peking.

Maria Ros Hjelm

Maria har en lång erfarenhet från operativa positioner i ett flertal bolag. De senaste åren har hon varit Generalsekreterare för Svenska Turistföreningen STF, det efter att tidigare varit vice för samma organisation. Under Marias år som vice generalsekreterare har föreningen växt i antal medlemmar efter flera års negativ medlemsutveckling

Lennart Pittja

Suppleant

En av regionens mest rutinerade ekoturismföretagare. Han äger och driver den samiska eko-lodgen Sápmi Nature. Lennart har varit vice ordförande för Naturturismföretagen och konsultar även som coach och föreläsare om både samisk turism och natur- och ekoturism. Det ikoniska resemagasinet National Geographic har listat Sápmi Nature som en av världens 21 platser du ska bo på om du bryr dig om moder jord. Lennart vann pris som årets nationella ekoturismarrangör 2004 genom det tidigare bolaget Vägvisaren och 2019 tilldelades Sápmi Nature Grand Travel Awards ekoturismpris.

Kristoffer Lundström

Suppleant

Vd och delägare i Pite Havsbad Group, som består av sex hotell Pite Havsbad, Cape East, Haparanda, Hotell Laponia och Skogen Hotell, Arvidsjaur, Hemavans Högfjällshotell samt
Nordkalotten, Luleå. PHG är norra Sveriges största turist- och konferensföretag, och sjunde största hotellfastighetsägaren i Sverige.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.