Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Pristagare 2017

Årets möjliggörare: Skellefteå Airport
”Med mod, kreativitet och action har Skellefteå Airport tagit position som ett nav för inresande i nordligaste Sverige. Genom offensiva satsningar har man lyckats locka flera internationella direktflyg till destinationen. Ett partnerskap som möjliggör inresande till Swedish Lapland.”

Årets innovation: ICEHOTEL 365
”I snart tre decennier har ICEHOTEL återanvänt Torneälvens is i ett hållbart kretslopp. Numera står ICEHOTEL365 kvar året om, så att den internationelle gästen kan njuta av snö och is under såväl norrsken som midnattssol. Samtidigt har ICEHOTEL, innovativt ur ett klimatperspektiv, skapat en hållbart attraktiv produkt i Jukkasjärvi och Swedish Lapland.”

Årets brobyggare: FlyCar Tyskland
”Med direktflyg till Arvidsjaur – från fyra tyska destinationer sedan snart 20 år och sedan två år även från Birmingham i UK – har FlyCar skapat en möjlighet för att utveckla vinterturismen i vår region. Helt enkelt en stadig bro från Europa till destinationen Swedish Lapland.

Spirit of Swedish Lapland: Piteå Summer Games
”Piteå Summer Games är ett varumärke fulladdat med både värdskap och vänskap. Ändå sedan starten 1990 har Piteborna, år efter år, konsekvent och kompromisslöst, levererat en organisatoriskt fulländad fest. Och med inte mindre än 800 lag från 25 nationer är fotbollsturneringen en av de största i världen och på alla sätt en makalös fest för världens fotbollsälskare i Piteå, i världen och i Swedish Lapland.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.